Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:02 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Istoricul „atentatelor“ din Constanţa Ameninţare cu bombă la Gară. Perimetrul a fost evacuat, autorul, identificat

ro

01 Feb, 2016 00:00 2252 Marime text

 
Un apel a pus pe jar, sâmbătă seară, mai multe echipaje de Poliţie şi de Jandarmerie. O persoană ar fi ameninţat că în Gara din Constanţa ar fi amplasată o bombă. Imediat, la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje specializate, care au evacuat zona şi au asigurat-o.
 
Totul s-a petrecut când un apel anonim a fost primit la 112 Central, la ora 16.15. La faţa locului s-au prezentat echipaje din cadrul Poliţiei Transporturi, al SAS, o ambulanţă şi pompierii militari.
 
Alarma s-a dovedit a fi falsă, iar cel care a sunat la 112 pentru a face această „farsă“ a fost identificat, urmând să fie luate măsurile legale.
 
Poliţiştii au reuşit să-l identifice pe autorul apelului care a alarmat autorităţile din Constanţa. Este vorba despre Gheorghe Negrea, de 57 de ani, din Mihail Kogălniceanu, care ar mai fi dat alerta şi anul trecut, atunci indicând zona bulevardului Aurel Vlaicu, la o firmă din spatele Petrom, lângă Obor. Bărbatul ar fi făcut acest lucru întrucât s-ar fi certat cu concubina lui, care ar fi angajată la această firmă. La faţa locului s-au deplasat și pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“, dar şi ambulanţe.

Constanţa, în alertă de mai multe ori

Nu este prima dată când Constanţa este în alertă. În martie 2003, serviciile secrete americane şi române au intrat în alertă. Printr-un telefon anonim s-a anunţat că în interiorul Bazei Aeriene 57 Mihail Kogălniceanu a fost amplasată o bombă. După o amplă verificare, cei în măsură au concluzionat că totul a fost doar o alarmă falsă.

Citeşte şi Ameninţare cu bomba la Aeroportul „Mihail Kogălniceanu”

De asemenea, în 2008, un bărbat a ameninţat că aruncă în aer Podul Agigea. Asupra individului nu au fost găsite materiale periculoase.
 
În luna ianuarie a anului 2013, autorităţile competente au fost alertate că, la intersecţia străzii Bucureşti cu aleea Violetelor, o bombă ar fi amplasată la o maşină parcată lângă Piaţa Obor. Bomba ar fi fost montată pe un automobil BMW X5, al lui Walter Kaunz, patronul casei de amanet Concret. Ulterior verificărilor, geniştii nu au descoperit nimic suspect.

Citeşte şi Legătura dintre jaful de azi de la casa de amanet și alarma cu bombă din ianuarie 2013 de pe strada București

În luna iulie a anului 2015, în faţa Consulatului General al Turciei de la Constanţa a fost găsită o valiză suspectă. Geamantanul era gol şi a fost detonat la Cumpăna, conform procedurilor.

Citeşte şi

La Consulatul General al Turciei de la Constanța - Pirotehniştii SRI au avut de furcă azi noapte cu un geamantan suspect

Istoricul „atentatelor“ din Constanţa - Cum recunoşti un terorist. Tehnica, pusă la dispoziţie gratis de SRI (galerie foto + video)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii