Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:40 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Îşi întreţinea familia din ce câştiga în Constanţa Minora din Sinoe bănuită că se prostitua s-a întors la şcoală

ro

27 Oct, 2012 01:59 2946 Marime text

De când a izbucnit scandalul în localitate, minora s-a întors la şcoala din sat.

Din primele informaţii pe care le are Direcţia Judeţeană pentru Protecţia Copilului Constanţa, instituţie care s-a sesizat în acest caz, minora a spus că a plecat în oraş pentru a fi bonă. În realitate, ea practica prostituţia. Se pare că părinţii au cunoscut ce fel de activitate desfăşura copila departe de satul său, însă au consimţit tacit, fiind mulţumiţi de faptul că, din când în când, le mai aducea ceva bani.

Provine dintr-o familie foarte săracă

Familia ei este foarte săracă, iar fata mai are un frate. „Este vorba aici de nivelul de educaţie foarte scăzut, dar şi de sărăcie", spun cei de la Protecţia Copilului, care au cerut primăriei din localitate un raport amănunţit cu privire la situaţia acestei minore.

În primul rând, copila de 13 ani era responsabilitatea primăriei, care are un serviciu care se ocupă cu cazurile sociale.

Învăţătoarea Aurelia Grosu, în vârstă de 23 de ani, care este suspectă că racola eleve pentru practicarea prostituţiei, printre care se află şi minora de 13 ani, a fost dată afară din învăţământ.

Aurelia Grosu era programată să susţină sâmbătă examenul de ocupare a postului pe care activa. Tânăra nu era titulară şi lucra ca suplinitoare calificată la Şcoala cu clasele I-VIII din Sinoe.

Miercuri, trei persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT Constanţa pentru pornografie infantilă. Una dintre victime, o fată în vârstă de 13 ani, ar fi fost recrutată de învăţătoarea care preda la şcoala la care învăţa.

Minore racolate din sate

Lucrătorii de poliţie spun că, începând cu luna mai a acestui an, presupuşii membri ai grupului infracţional ar fi recrutat, în special din localităţi rurale din judeţul Constanţa, prin promisiuni de oferire a unor locuri de muncă pe post de cameriste, recepţionere sau baby-sitter, mai multe tinere, printre care şi minore. Ele ar fi fost cazate în apartamente închiriate în municipiul Constanţa şi obligate să practice prostituţia.

Recrutarea bărbaţilor dispuşi să întreţină relaţii sexuale cu captivele se făcea prin intermediul anunţurilor în publicaţii on-line, unde se ofereau servicii de masaj. Sumele de bani obţinute de tinere şi minore erau însuşite zilnic de către suspecţi, fetelor fiindu-le asigurat doar strictul necesar traiului zilnic.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii