Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:03 20 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iranian de 23 de ani, prins la Ostrov în timp ce încerca să treacă ilegal frontiera

ro

30 Mar, 2015 00:00 792 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat, în apropierea frontierei de stat, un bărbat, cetăţean iranian, care intenţiona să ajungă ilegal într-o ţară din Spaţiul Schengen, folosindu-se de două documente de identitate cu însemnele statului bulgar falsificate.
 
Astfel, sâmbătă, în jurul orei 21.15, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Ostrov au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale în zona de competenţă.
 
În apropierea PTF Ostrov, au depistat o persoană de sex masculin, care nu vorbea limba română şi nu îşi justifica prezenţa în zonă.
 
Bărbatul a fost condus la sediul SPF Ostrov pentru cercetări, iar în urma verificărilor, s-a stabilit că W.J.A. este un cetăţean iranian, în vârstă de 23 de ani, care a ales să treacă ilegal frontiera de stat, pe jos, venind dinspre Republica Bulgaria, cu scopul de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.
 
Iniţial, bărbatul în cauză a încercat să-şi ascundă adevărata identitate, prezentând la control un paşaport şi o carte de identitate cu însemnele statului bulgar, ambele fiind susceptibile a fi falsificate.
 
Cetăţeanul iranian a declarat că şi-a procurat de la Sofia cele două documente de identitate cu însemnele statului bulgar, de la persoane necunoscute, cu scopul de a ajunge în Anglia, unde are un frate stabilit cu ceva vreme în urmă.
 
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului iranian actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat“, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 262, alin. 1 din Codul Penal, respectiv „fals material în înscrisuri oficiale“, faptă prevăzută şi sancţionată de art 48, alin. 1 raportat la art. 320, alin. 1 Cod Penal.
 
La sfârşitul cercetărilor, migrantul va fi predat autorităţilor de frontieră din Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii