Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Tulcea Sfaturi de la polițiști în cazul unei escrocherii prin telefon

ro

30 Jul, 2020 11:19 1234 Marime text
  • Sfaturi de la polițiști în cazul unei escrocherii prin telefon
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea oferă cetățenilor mai multe recomandări pentru protejarea acestora și prevenirea criminalității.
     
Apelurile primite de la numere necunoscute de telefon , unde persoana pretinde că o rudă de-a dumneavoastră ar avea nevoie de bani din diferite motive grave, reprezintă un risc major de înșelăciune.
    
Dacă vă aflați vreodată în această situație, nu dați curs unei cereri de acest tip și nu trimiteți banii. Solicitați persoanei care v-a sunat cât mai multe detalii despre problema prezententă, pentru a putea verifica informația la instituțiile statului.
    
De asemenea, nu aveți încredere în cele relatate, mai ales dacă cel care vă sună vă spune să fiți discreți sau că nu puteți lua legătura direct cu ruda dumneavoastră deoarece autoritățile i-au confiscat telefonul. Reprezentanții poliției nu confiscă telefoanele mobile ale celor implicați în accidente rutiere. Escrocii mizează pe reacția emoțională puternică pe care o puteți avea.
     
Cel mai potrivit lucru este să anunțați Poliția la numărul de urgență 112 pentru a primi sprijin de specialitate. În niciun caz nu acceptați o întâlnire cu persoana care v-a apelat, înainte de a discuta cu un polițist!

Emanuela Hermeneanu este studentă în anul I, la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității din București.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii