Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:45 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis a semnat decretul de înaintare în grad la trecerea în rezervă a unui contraamiral. Este cel care ştie tot ce mişcă în armată

ro

14 Jun, 2019 01:42 10435 Marime text

În Monitorul Oficial al României Partea I numărul 484 din 13 iunie a fost publicat Decretul numărul 513, semnat de președintele României, Klaus Iohannis, privind înaintarea în gradul de viceamiral – cu trei stele, la trecerea în rezervă,  a contraamiralului – cu două stele Gheorghe Mihai din Ministerul Apărării Naționale, la data de 3 iulie 2019.

Actul normativ, contrasemnat de primul ministru al României Vasilica-Viorica Dăncilă, are la bază „propunerea ministrului apărării naţionale şi Hotărârea Consiliului Suprem de Apărare a Şării nr. 33/2019” precum şi „Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat”.
 
Facem precizarea că Mihai Gheorghe este șeful Direcţiei Contrainformaţii şi Securitate Militară – DCiSM și locțiitorul directorului general al Direcției Generale de Informații a Apării (DGIA).


Totodată precizăm că prin Decretul nr. 466/2013 Mihai Gheorghe a fost avansat de la gradul de comandor la cel de contraamiral de flotilă cu o stea.

Actul normativ era semnat de Traian Băsescu, preşedintele României de atunci.

De asemenea prin Decretul nr. 40 din 23 ianuarie 2015 acesta a fost înaintarea în gradul de contraamiral cu două stele de la cel de contraamiral de flotilă cu o stea.

Anul trecut, la 24 aprilie, Direcția contrainformații și securitate militară a sărbătorit un secol de muncă intensă, provocări, identificări, preveniri și contracarări ale riscurilor, amenințărilor și vulnerabilităților la adresa organismului militar atât pe timp de pace, cât și la război.

Festivitatea prilejuită de această aniversare s-a desfășurat la Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Național, iar la activitate au fost prezenți ministrul apărării naţionale, Mihai Viorel Fifor, șeful Statului Major al Apărării, general Nicolae-Ionel Ciucă, secretarul de stat şi şef al Departamentului pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Mircea Dușa, și directorul general al Direcţiei generale de informaţii a apărării, general Marian Hăpău.

Atunci, în deschidere, șeful DCISM, contraamiral Mihai Gheorghe, a ținut să mulțumească tuturor pentru prezența la sărbătorirea a 100 de ani de la înființarea primei structuri de contrainformații din Armata României și a prezentat câteva repere ale acestui parcurs.

„Astăzi, pentru noi, cei care lucrăm în acest domeniu, este un moment important de reflecție asupra trecutului, prezentului și viitorului, asupra pașilor parcurși în domeniul reformei contrainformațiilor militare. În acest moment aniversar, trebuie să ne asumăm trecutul, să ne recunoaștem greșelile și vulnerabilitățile și să înțelegem că evoluția acestui serviciu a fost întotdeauna în strânsă legătură cu cea a Armatei României.
Învăluită permanent în mister, în mare parte din cauza caracterului secret al detaliilor muncii, activitatea de contrainformații militare a fost racordată mereu aceluiași obiectiv – contracararea acțiunilor care puteau afecta Armata României”, spunea contraamiralul potrivit paginii oficiale a Ministerlui Apărării Naţionale.

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii