Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:15 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investigator sub acoperire, torturat în Mamaia de patru angajaţi BCCO Constanţa? Dosarul merge la Curtea Supremă

ro

12 Nov, 2015 00:00 2455 Marime text


Dosarul în care Bogdan Mircea Teodorescu, Vlad Ştefan Zaharia, Dragoş Emil Petcu şi Cristian Dolană, angajaţi ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa, au fost condamnaţi pentru că ar fi torturat un investigator sub acoperire merge la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Cei patru au fost trimişi în judecată în septembrie 2013, de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 
 
Recent, judecătoarea Viorica Lungu, din cadrul Curţii de Apel Constanţa, le-a aplicat primilor trei câte patru ani de închisoare, iar ultimul s-a ales cu trei ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere.
 
De precizat că Teodorescu, Zaharia şi Petcu au fost achitaţi pentru lipsire de libertate în mod ilegal, iar Dolană, pentru complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal. Deciziile judecătoarei Viorica Lungu au fost atacate la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
În altă ordine de idei, într-un alt dosar, tot judecătoarea Viorica Lungu, din Curtea de Apel, i-a condamnat la câte un an de închisoare cu suspendare condiționată pe Bogdan Mircea Teodorescu, Dragoş Emil Petcu şi pe Vlad Ştefan Zaharia.
 
Cei trei sunt acuzaţi că ar fi comunicat reprezentantului unui magazin de comercializare a produselor etnobotanice informaţii (data şi intervalul orar) ce nu erau destinate publicităţii referitoare la organizarea unor acţiuni mixte de control inopinat pentru combaterea activităţilor ilegale de comercializare a plantelor şi substanţelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope.
 
Dosarul se află la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Citeşte şi 
Patru poliţişti de la Combaterea Criminalităţii Organizate din Constanţa, condamnaţi

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii