Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Într-o singură lună O navă a Poliţiei de Frontieră Constanţa a salvat 194 de migranţi sirieni

ro

26 Aug, 2013 00:00 1473 Marime text
Poliţiştii de frontieră de pe pe nava MAI 1105 „Ştefan cel Mare”, aflată în misiune în Italia în cadrul Operaţiunii Maritime Comune Aeneas 2013, coordonată de Agenţia Frontex, au salvat 99 de migranţi aflaţi pe un pescador de mici dimensiuni.
În cadrul aceleiaşi operaţiuni, la începutul lunii august, nava PFR a depistat în apele teritoriale italiene o altă ambarcaţiune, cu 95 de migranţi sirieni la bord.
 
În seara zilei de 23 august, nava „Ştefan cel Mare” a detectat şi interceptat un pescador de mici dimensiuni, aflat în derivă în apele teritoriale italiene, la bordul căruia se aflau foarte multe persoane. O ambarcaţiune de mici dimensiuni de la bordul MAI 1105 a fost trimisă pentru a identifica nava, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au constatat că este un pescador din lemn, fără pavilion, supraîncărcat cu migranţi şi care plutea în derivă.
Toţi cei 99 de imigranţii au fost transferaţi la bordul navei MAI 1105 „Ştefan cel Mare”, unde personalul Poliţiei de Frontieră Române le-a acordat asistenţă şi primul ajutor.
Imigranţii, 73 de bărbaţi, 9 femei şi 17 minori, au declarat că sunt sirieni şi că intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen.
La finalizarea acţiunii de salvare, MAI 1105 „Ştefan cel Mare” şi-a reluat misiunea în cadrul operaţiunii Frontex.
Reamintim că, în noaptea de 7/8 august, poliţiştii de frontieră de pe pe nava MAI 1105 „Ştefan cel Mare” au salvat 95 de migranţi sirieni aflaţi pe un pescador de mici dimensiuni, supraaglomerat şi în derivă.
Nava MAI 1105 „Ştefan cel Mare” a fost adusă Poliţiei de Frontieră Constanţa în anul 2010.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii