Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Internați la Spitalul Județean Constanța O familie de bucureșteni s-a întors din vacanța în Bulgaria cu ambulanța SMURD

ro

29 Aug, 2016 00:00 3786 Marime text
 

Concediul de vis, pe litoralul bulgăresc, la care spera o familie din București avea să se transforme într-un coșmar, după ce toți cei patru membri au fost implicați într-un grav accident rutier, sâmbătă, în apropiere de Varna.

Părinții și cei doi copii ai lor, o fată de 15 ani și un băiat de 20, au ajuns inițial la un spital bulgăresc, unde au primit îngrijirile medicale necesare. Ieri însă, familia a fost transferată de la unitatea medicală din Varna la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Constanța. Pacienții au fost aduși în țară cu ajutorul unei autospeciale SMURD pentru transport victime multiple.
 
Echipajul de la Constanța a fost format din doi medici, doi paramedici și un asistent medical. Drumul dus-întors până în țara vecină a durat aproximativ opt ore, la capătul cărora familia a fost predată, în stare stabilă, medicilor de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Constanța.
 
„Toate victimele erau stabile respirator și hemodinamic, cu traumatisme medii și minore”, a declarat medicul Ștefania Ghilea, precizând totodată că rănile nu le pun pacienților viața în pericol.
 
„Fata de 15 ani are fractură de femur drept, băiatul de 20 de ani are un traumatism lombar, urmează să se stabilească dacă este vorba de o fractură. Tatăl are o ruptură de claviculă, iar mama a suferit un traumatism toracic”, a mai spus dr. Ștefania Ghilea, coordonatorul transferului medical.
 
Aseară, medicii de la UPU i-au supus pe cei patru pacienți unor investigații medicale amănunțite, pentru a le evalua corect starea de sănătate. Astăzi, cadrele medicale vor decide dacă membrii familiei vor rămâne internați la spitalul din Constanța sau dacă vor fi transferați la o unitate medicală din capitală. La Constanța au ajuns ieri și rudele pacienților, care i-au așteptat surescitate, în curtea spitalului.
 
Într-un răspuns adresat exclusiv redacției ZIUA de Constanța, Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) face precizarea că Ambasada României la Sofia a fost înștiințată sâmbătă de producerea accidentului rutier în care au fost implicați cei patru bucureșteni. Autoritatea diplomatică ține legătura cu familia, dar și cu autoritățile bulgare, care au inițiat o anchetă pentru a stabili circumstanțele producerii accidentului de circulație.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii