Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Instanţa s-a sesizat din oficiu Leonard Iustin Bourceanu şi libertatea „trezorierului“ tandemului Mazăre - Constantinescu (rechizitoriu+document)

ro

19 Mar, 2015 00:00 2184 Marime text
Afaceristul Sorin Gabriel Strutinsky s-a aflat, ieri, în atenţia judecătorului Leonard Iustin Bourceanu, din Tribunalul Constanţa. Magistratul a analizat dacă, la acest moment procesual, se mai impune menţinerea în stare de arest preventiv a afaceristului, cel cunoscut drept „trezorierul“ tandemului Mazăre -Constantinescu. Până la închiderea ediţiei print, Bourceanu nu luase nicio decizie în acest dosar.
 
De menţionat că oricare va fi hotărârea magistratului, ea va putea fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
În cauză, Strutinsky este cercetat pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, şi instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu (document)

 
Sorin Gabriel Strutinsky este cercetat într-un alt dosar, alături de Radu Ştefan Mazăre, primarul municipiului Constanţa, pentru trei infracţiuni de complicitate la luare de mită. În referire la această cauză, Strutinsky şi Mazăre au fost prezentaţi Curţii Supreme cu propunere de arestare preventivă, magistraţii respingând cererea DNA.
 
Instanţa s-a sesizat din oficiu având în vedere apropierea termenului la care expiră măsura luată faţă de Strutinsky.
 
În secţiunea „Documente“, poate fi citit integral referatul DNA privind propunerea de arestare formulată pe numele lui Radu Mazăre şi al lui Sorin Gabriel Strutinsky.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii