Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectorii de la Antifraudă au dat amenzi de peste 32 de milioane de euro

ro

01 Mar, 2014 00:00 2185 Marime text
Reprezentanţii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au anunţat ieri, că, în perioada decembrie 2013 - februarie 2014, au fost verificaţi 8.358 de contribuabili. De asemenea, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 144.277.891 lei, echivalentul a peste 32 de milioane de euro, reprezentând amenzi contravenţionale şi confiscări de bunuri, sume de bani în numerar şi venituri a căror provenienţă a fost considerată ilicită.

De asemenea, s-a dispus suspendarea activităţii unui număr de 474 de operatori economici, în principal pentru abateri de la prevederile legale privind dotarea şi utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale şi pentru nerespectarea normelor de comerţ. „Au fost demarate acţiuni de investigare a unor lanţuri tranzacţionale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, urmare cărora au fost cuantificate prejudicii cauzate bugetului statului în valoare totală de 117.938.664 lei, echivalentul a circa 26,2 milioane de euro. (...) Sunt investigate trei cazuri speciale, în a căror soluţionare se cooperează cu DIICOT, prejudiciul total cauzat bugetului de stat prin cele trei lanţuri tranzacţionale fictive fiind estimat la peste 115 milioane de lei, echivalentul a circa 25,5 milioane de euro.
În ceea ce priveşte asigurarea recuperării prejudiciilor aferente cazurilor investigate, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra unor active patrimoniale în sumă de 117.729.520 lei, echivalentul a circa 26 de milioane de euro”, potrivit Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • iulian goga 01 Mar, 2014 10:55 ar trebui sa se verifice cum, aceasta institutie se poate debarasa de practicile imorale si ilegale preluate de la Garda Financiara altfel, imaginea sa nu va fi diferita de cea a predecesoarei. Mai mult, guvernele ,in loc sa diminueze iadul modificarilor fiscale , il amplifica pe zi ce trece ,aspect ce denota lipsa de profesionalism la nivel politic si in special , la nivelul pseudo-profesionistilor din sistem. Din pacate , aceste modificari nu fac altceva decat sa "dea apa la moara " acestor inspectori antifrauda , al caror comportament nu difera de cei care , candva , se numeau inspectori la garda financiara . Mentalitatea lor , observata in ultima perioada , este de a aplica contraventii, INDIFERENT DE NATURA ABATERII . Iar , atunci cand nu gasesc ceva concludent , cauta si in final , pentru o mica greseala, fara impact asupra veniturilor bugetare, sar in sus de bucurie ca ,nu esti corect si isi fac planul la amenzi. Mai mult , aroganta lor nu are limite si ma intreb daca , cei 7 ani de acasa i-au petrecut in jungla sau intr-un mediu civilizat ? In general,fiscul este plin de personaje angajate prin relatii, non-valori, depasite din punct de vedere profesional, avand un venit mediu net de 1000 euro / luna (nu este o greseala) . Asa ca , sa nu se mai planga ca au salarii mici . Mai bine ar pune mana sa invete sau sa vina in sectorul privat unde , venitul este tot de 1000 dar , in lei. Si nu muncesti 8 ore / zi , 5 zile /saptamana. Un exemplu elocvent il putem regasi la fiscul pe b-dul Mamaia unde , o anumita etnie , cu o capacitate intelectuala si profeionala reduse dar , contrabalansate de mentalitatea de descurcareti(asa cum sunt educati inca de mici ) ,"taie si spanzura" cum ii duce mintea,nu cum spune legea.Asta este Constanta , o comunitate care ar trebui sa-si ceara rezolve problemele , asa cum au rezolvat-o svabii din Sacalaz in anii '50.