Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:01 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Închisoare pentru cei care măsluiesc kilometrajul maşinilor

ro

22 Dec, 2015 00:00 1749 Marime text
Conform unei iniţiative legislative depuse de un grup de parlamentari PNL, înşelăciunea săvârşită în legătură cu date sau caracteristici ale vehiculelor ar putea fi pedepsită cu închisoare de la doi la cinci ani.
 
Practic, schimbarea kilometrajului, acoperirea unor defecte, măsluirea airbagurilor sărite şi aşa mai departe vor fi pedepsite cu închisoarea. De exemplu, în cazul în care un service sau o persoană va fi prinsă că modifică numărul de kilometri pentru a vinde maşina, ca să pară mai nouă, ceea ce înseamnă înşelăciune, „autorul“ acestei măsluiri va face închisoare.
 
Proiectul de lege completează Codul Penal cu infracţiunea de „înşelăciune privind date sau caracteristici ale vehiculelor“, pedepsită cu închisoare de la doi la cinci ani.
 
„Prin date sau caracteristici ale vehiculelor se înţelege: elementele de identificare, provenienţa, modificările şi intervenţiile, inclusiv asupra odometrului, istoricul reviziilor, reparaţiilor şi accidentelor rutiere în care a fost implicat vehiculul. Fapta constituie infracţiune independent de diligenţa depusă de persoana care devine titular de drepturi asupra vehiculului“, potrivit proiectului legislativ citat de Agerpres.
 
Grupul de parlamentari liberali susţin faptul că proiectul vizează descurajarea tranzacţiilor cu vehicule ale căror date sau caracteristici sunt trucate sau nereale şi, în consecinţă, creşterea siguranţei pe drumurile publice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii