Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe judecata lui Adrian Zglobiu, constănţeanul care l-a scuipat pe Traian Băsescu (rechizitoriu)

ro

05 Sep, 2014 00:00 2391 Marime text
A fost stabilit primul termen al procesului în care Adrian Zglobiu, din Constanţa, a fost deferit justiţiei pentru că l-a scuipat pe Traian Băsescu, preşedintele României.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare, potrivit surselor noastre, judecătoarei Mihaela-Lavinia Cîrciumaru, din cadrul Judecătoriei Constanţa, şi va fi deschis pentru prima oară pe data de 9 octombrie. Conform procesului-verbal întocmit de lucrătorii din cadrul Serviciului de Protecţie şi Pază, în ziua de 24 mai, Traian Băsescu a participat la ceremonia de decorare a Navei-şcoală „Mircea“, în Portul Constanţa. Mai mult decât atât, conform plângerii penale depuse în aceeaşi dată de partea vătămată (Traian Băsescu), în jurul orei 14.00, preşedintele României a coborât de pe Bricul „Mircea“, salutând persoanele ce se aflau în public, pe peronul portuar. La un moment dat, Zglobiu s-a apropiat de preşedinte şi l-a scuipat, fiind imediat imobilizat de lucrătorii Serviciului de Pază şi Protecţie.

Atingere gravă adusă demnităţii

Conform procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, Adrian Zglobiu a tulburat ordinea şi liniştea publică printr-o atingere gravă adusă demnităţii părţii vătămate. „Nu poate fi negat că însuşi gestul de a scuipa un om este extrem de reprobabil, dar are şi calitatea de a atinge în mod grav demnitatea celui vizat de acest gest. Din punct de vedere al urmării imediate, considerăm cu atât mai mult că se evidenţiază caracterul de gravitate al acestui gest, prin aceea că a scuipat“, conform procurorilor.

NUP-uri desfiinţate  

Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, aproape de finalul anului 2013, Cîrciumaru a desfiinţat o soluţie de neîncepere a urmăririi penale (NUP) dispusă de Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa pe numele lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa. Tot judecătoarea Mihaela-Lavinia Cîrciumaru este cea care a desfiinţat soluţiile de NUP primite de Radu Mazăre, edilul municipiului Constanţa, Nicuşor Constantinescu şi Nicolae Nemirschi, fostul viceprimar al Constanţei şi fost ministru al Mediului.
Citeşte rechizitoriul AICI.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii