Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiu la Rachelu, comuna Luncavița, produs de la jarul nestins de sub cazanul de țuică

ro

03 Oct, 2020 09:06 1805 Marime text
  • Pompierii s-au luptat cu flăcările în jur de două ore și jumătate.

În data de 02.10 a.c., în jurul orei 22:55, salvatorii Secției de pompieri Măcin au fost solicitați să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu care se manifesta la o anexă gospodărească  din localitatea Rachelu, comuna Luncavița.

La locul evenimentului s-au deplasat de urgență două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță Smurd.

Până la sosirea pompierilor militari la locul intervenției, incendiul a fost localizat de către echipajul SVSU Luncavița.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ 2 ore și 30 de minute, pompierii eliminând  pericolul de extindere la locuință.

În urma incendiului a ars o magazie din tablă și căptușită la exterior cu stuf în suprafață de aproximativ 50 mp, 25 metri cubi lemn de foc, 1 t de cereale și 7 butoaie din lemn.

Din fericire, în urma incendiului nu au fost înregistrate victime.

Evenimentul s-a produs de la jarul nestins de sub cazanul de țuică aflat în apropierea anexei. Deoarece în această perioadă, riscul producerii incendiilor este crescut, fie de la cazanul de țuică, fie de la pregătirea altor conserve pentru iarnă, oamenii neglijează focul, care într-o clipă poate distruge o gospodărie. Pentru a se evita astfel de evenimente este foarte important ca jarul rămas să fie stins cu apă din abundență, se arată într-un comunicat al ISU Tulcea.


Sursa foto: ISU Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii