Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiu în Parcul Naţional Munţii Măcinului. Maşina pompierilor este la un kilometru de foc. Intervin zeci de salvatori şi săteni (galerie foto)

ro

08 Sep, 2019 03:19 2979 Marime text
 
În această noapte, în jurul orei 22:30, salvatorii Secției de pompieri Măcin au fost solicitați să intervină în zona localității Cetăţuia-Valea Fagilor, comuna Luncavița, pentru limitarea efectelor unui incendiu de litieră.

Florentin Daciu, purtătorul de cuvânt al ISU Delta Tulcea spune că „se intervine într-o zonă greu accesibilă, autospeciala de stingere fiind la o distanță de aproximativ un kilometru de zona incendiată, neexistând posibilitate de acces decât cu o autoutilitară a Ocolului Silvic”.

Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ un hectar de litieră și doborâturi.

Oficialul ISU mai spune că „alături de pompierii militari intervin și 20 de lucrători din cadrul Ocolului Silvic, şapte lucrători din cadrul Parcului Național, trei pompieri din cadrul SVSU Luncavița și 20 de săteni care au văzut incendiul și au venit în sprijin”.

La ora postării acestei ştiri incendiul a fost lichidat. Au ars trei metri cubi de masă lemnoasă din doborâturi și o suprafață de aproximativ un hectar de litieră.

Facem precizarea că litiera reprezintă un strat de frunze moarte și alte resturi vegetale și animale care acoperă solul în pădure.

De asemenea mai facem precizarea că litiera în cauză face parte din Parcul Național Munții Măcinului care este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a II-a IUCN (parc național, zonă specială de conservare).

Este, potrivit Wikipedia, situată în partea sud-estică a României, pe teritoriul nord-vestic al județului Tulcea.
Acesta a fost constituit în scopul conservării și valorificării științifice și turistice a zonei, dat fiind faptul că Munții Măcin reprezintă cea mai veche formațiune geologică din țară.

Aria naturală se întinde în nord-estul Podișului Dobrogei (în partea centrală a Munților Măcin) în județului Tulcea, pe teritoriile administrative ale comunelor Cerna, Greci, Hamacearca, Jijila, Luncavița și Turcoaia.

Parcul este mărginit în partea estică de drumul județean DJ222A, care leagă satul Nifon de Luncavița.

Sursa foto: ISU Delta Tulcea
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii