Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încătuşaţi şi apoi puşi în libertate Ce avere au cei doi agenţi de poliţie duşi ieri la arestare (documente)

ro

28 Mar, 2014 00:00 2458 Marime text
Florin Peţeanu şi Ionuţ Adrian Ioana, lucrători în cadrul Gărzii de Coastă, sunt cercetaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa pentru presupusa comitere a infracţiunii de abuz în serviciu. Conform organelor de anchetă, în acelaşi dosar este cercetat şi un civil, respectiv Cristian Liciu, pentru complicitate la contrabandă.
 
Concret, procurorii susţin că, în noaptea de 3/4 martie, din Bulgaria, a pătruns în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche un tir în care se aflau 800 de baxuri cu ţigări Marble. Conform anchetatorilor, şoferul tirului, cetăţeanul bulgar Ivanov Kiril Ivanov, a beneficiat de complicitatea agentului de poliţie de frontieră Florin Peţeanu, care nu ar fi predat inspectorului ANAF aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciul în respectivul punct de trecere documentele mărfii şi mijlocului de transport în vederea implementării în aplicaţia „trafic control”. Mai mult decât atât, în aceeaşi noapte, un mijloc de transport tip autodubă faţă de care exista bănuiala că transporta ţigări de contrabandă, după ce a pătruns în România, a fost returnat în Bulgaria din cauza neînţelegerii agentului de poliţie Florin Peţeanu cu un alt inculpat în cauză, fără a fi constatat şi înregistrat litigiul de trafic. Din cercetările efectuate pe procurori a mai reieşit faptul că un alt agent de poliţie din cadrul PTF Vama Veche, Ionuţ Adrian Ioana, în noaptea de 24/25 ianuarie, prin presupusa încălcare a atribuţiilor de serviciu cu privire la controlul mărfurilor pe sensul de intrare în România, ar fi permis intrarea în ţară a aceluiaşi tir, condus tot de cetăţeanul bulgar Ivanov Kiril Ivanov, încărcat, aparent, cu ţigări de contrabandă. În sarcina agentului Ioana s-a mai reţinut că, în perioada ianuarie-februarie 2014, ar fi încălcat în mod repetat atribuţiile de serviciu şi ar fi adus la cunoştinţa unor persoane fizice informaţii ce nu sunt destinate publicului. Printre aceste persoane fizice se numără şi un inculpat în cauză.
 
Cristian Liciu, „client mai vechi” al oamenilor legii
 
După cum menţionam şi mai sus, procurorii îl cercetează penal şi pe Cristian Liciu, acesta fiind acuzat de complicitate la contrabandă cu ţigări. Reprezentanţii Parchetului Curţii de Apel susţin că, în perioada decembrie 2013 - martie 2014, acesta ar fi ajutat un cetăţean, cu sume de bani, pentru procurarea ţigărilor de contrabandă şi valorificarea lor pe teritoriul României. Pentru acest ajutor, Cristian Liciu ar fi primit în schimb beneficii băneşti sau anumite cantităţi de ţigări de contrabandă. De menţionat că numele lui Liciu nu se află pentru prima dată în atenţia magistraţilor, el fiind implicat şi în alte cazuri instrumentate de oamenii legii. Este de precizat că, sâmbătă, cetăţeanul bulgar Ivanov Kiril Ivanov a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Aseară, cei doi poliţişti şi civilul Cristian Liciu au fost prezentaţi Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă, însă magistraţii acestei instanţe şi-au declinat competenţa în favoarea Tribunalului Constanţa. Ulterior, spun surse avocăţeşti, cei trei au fost puşi în libertate, având în vedere că ordonanţa de reţinere expirase.
 
Averile
 
Conform declaraţiei de avere depuse la data de 6 iunie 2013, agentul de poliţie Florin Peţeanu deţine jumătate din suprafaţa unui teren intravilan, în municipiul Mangalia, jumătate dintr-o casă, tot în Mangalia, conduce un autoturism marca BMW fabricat în anul 2006, iar în anul 2010 a contractat un credit bancar cu o valoare de 54.500 de euro. Peţeanu a declarat un venit anual de 29.408 lei. Agentul Ionuţ Adrian Ioana are, conform declaraţiei de avere, un venit anual de 30.000 de lei, conduce un autoturism Volswagen Golf, fabricat în anul 2008, deţine jumătate dintr-o garsonieră din localitatea Neptun şi are credite cu o valoare cumulată de aproximativ 45.000 de euro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii