Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înalta Curte a decis. Definitiv Dosarul cocainei din America Latină, trimis spre rejudecare la Curtea de Apel Constanţa

ro

18 May, 2013 00:00 1551 Marime text
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a decis ca judecătorii constănţeni să reia judecata în dosarul în care Virginia Laura Koshiba, Vasile Tiba şi Alexandru Mihai Zainea au fost osândiţi la ani grei de temniţă pentru trafic de droguri.

Ieri, Curtea Supremă a admis cererile formulate de cei trei inculpaţi, trimiţând la Curtea de Apel Constanţa cauza în vederea rejudecării. După cum arătam şi în ediţiile trecute, Zainea şi Koshiba au fost acuzaţi că ar fi instigat diverse persoane la comiterea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc. Potrivit Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, presupusa grupare infracţională acţiona încă din anul 1995, timp în care ar fi organizat cel puţin 18 transporturi de cocaină din America Latină către Australia, în schimbul a peste un milion de dolari.

Pe data de 4 ianuarie 2012, Tribunalul Constanţa l-a condamnat pe Tiba la pedeapsa de 13 ani de închisoare, pentru organizare de trafic de droguri de mare risc. Asta în timp ce Virginia - Laura Koshiba şi Alexandru Mihai Zainea au fost osândiţi cu câte zece ani de închisoare pentru instigare la trafic de droguri de mare risc.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii