Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:08 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În timp ce se afla la Tribunalul Constanţa, Radu Mazăre a primit o veste proastă (galerie foto)

ro

08 Jun, 2016 00:00 5947 Marime text


La Tribunalul Constanţa s-a redeschis - pentru a 16-a oară - dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost trimis în judecată alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu. Dosarul a fost instrumentat de Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Mazăre şi Hortolomei-Moscu au fost trimişi în judecată la începutul lunii aprilie 2015. Fostul primar al municipiului Constanţa este acuzat de patru infracţiuni de abuz în serviciu. Asta în timp ce Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, reprezentant, la data presupuselor fapte, al societăţilor comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA, este suspectată de două infracţiuni de spălare a banilor.
 
Mai departe, tot în prezenta cauză, SC Mehmetoglu SRL este suspectată de două infracţiuni de spălare a banilor, iar SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA, de spălare a banilor.
 
Ajuns la Tribunalul Constanţa, fostul primar al Constanţei nu a dorit să dea nicio declaraţie presei. Având în vedere că nu mai este o persoană publică, Radu Mazăre a spus că nu are nicio părere despre noul primar. Până la închiderea ediţiei, nu s-a dat nicio soluţie în dosar.
 
În timp ce acesta aştepta să intre în sala de judecată, magistraţii de la Înalta Curte au dispus începerea judecăţii în dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, a fost deferit Justiţiei alături de fratele său, senatorul Alexandru Mazăre, şi de omul de afaceri Avraham Morgenstern. Decizia de ieri nu este definitivă.
 
Dosarul - în care se face referire la Campusul Henri Coandă - a fost instrumentat de Dana Ana, procuror al DNA Bucureşti. În acest dosar, Radu Ştefan Mazăre este bănuit de luare de mită şi de fals în declarații (trei infracțiuni). Alexandru Mazăre este bănuit de complicitate la luare de mită şi de fals în declarații (trei infracțiuni). În sarcina lui Avraham Morgenstern s-a reţinut săvârșirea infracțiunii de dare de mită. În cauză, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au solicitat arestarea în lipsă a omului de afaceri Elan Schwartzenberg. O decizie va fi luată de Tribunalul Bucureşti pe data de 9 iunie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cioby 09 Jun, 2016 02:35 nasol momentul!
  • din primarie 08 Jun, 2016 10:08 ehehe.... cand stateai cu picioarele pe masa si cu gorilele la usa si noi la coada sa ne bagi in seama....