Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:32 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

In memoriam Eroii nu mor niciodată. Sublocotenentul (pm) Ionel Gheorghiţă Drăguşanu (galerie foto)

ro

20 Jun, 2020 01:36 2764 Marime text
Astăzi se împlinesc 14 ani de tragedia în care sublocotenentul (pm) Ionel Gheorghita Drăguşanu şi-a pierdut viaţa în timpul unei misiuni de patrulare în teatrul de operaţii din Afganistan.

Transportorul în care se afla a trecut peste un dispozitiv explozibil improvizat.

A fost decorat cu Ordinul National "Steaua României" în grad de Cavaler pentru militari, cu însemn de razboi.

Ieri, colegii săi, Rechinii Albi au comemorat 14 ani de la sacrificiul suprem al eroului slt. (pm) Ionel Gheorghiță Drăgușanu.

Militarii Batalionului 341 Infanterie ,,Constanța" au fost alături de familia acestuia depunând coroane de flori la mormântul eroului și la bustul comemorativ aflat în incinta unității militare.

Ionel Gheorghiţă Drăguşanu s-a născut la 1 octombrie 1968 și era încadrat în Batalionul 341 Infanterie din Topraisar.

La ceremonialul de înmormântare, care a avut loc la Murfatlar, au participat peste o mie de persoane, precum și înalți oficiali militari.

Slujba religioasă a fost oficiată de Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, însoțit de un sobor de preoți.

La funerarii au participat ministrul Apărării, Teodor Atanasiu, șeful Statului Major General, generalul Eugen Bădălan, șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiralul Gheorghe Marin, peste o mie de localnici, dar și foști colegi de-ai săi de la Batalionul 341 din Topraisar.
 
În timpul ceremonialului de înmormântare, soției sublocotenentului i-au fost înmânate drapelul tricolor al țării și Ordinul Național Steaua României în rang de Cavaler pentru militari cu însemne de război, ce i-a fost acordat soțului său.

Reamintim că la aducerea trupului militarului decedat la aeroportul Mihail Kogălniceanu au fost prezenți președintele de atunci al României Traian Băsescu, premierul din vremea respectivă Călin Popescu Tăriceanu și Teodor Atanasiu, în calitate de ministru al Apărării.

În memoria sublocotenentului post mortem Ionel Gheorghiță Drăgușanu, în Murfatlar, o stradă dintr-un cartier nou poartă numele său.

Sursa foto: Facebook/Brigada9Mecanizata Cap. Daniel Marcea
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii