Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:31 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Împăratul s-ar fi dus cu taxiul la furat Scenariul "jafului secolului" - Bijuteriile de care Cristel nu s-a mai bucurat

ro

24 Feb, 2011 00:00 4322 Marime text
Cristel.jpg"În interior, pe rafturile depozitului şi lângă acestea, erau depozitate tablouri, icoane, ceasuri de diferite tipuri, vaze, bibelouri argintate, în seiful metalic s-au găsit bijuterii din aur şi cu diamante, valoarea totală a bunurilor din interiorul societăţii fiind de 1.092.865,13 lei", au conchis judecătorii

Împăratul Cristel, pe numele său adevărat Cristian Marian Gheorghiu, şi-a adus acoliţii cu taxiul la depozitul de bijuterii pe care intenţiona să-l prădeze, punând astfel în practică operaţiunea care a intrat în analele Poliţiei drept "jaful secolului". Cel puţin, aceasta a fost concluzia la care au ajuns magistraţii Judecătoriei Constanţa care l-au condamnat pe Gheorghiu la şapte ani de detenţie.

Un Volvo şi un taxi. Acestea sunt cele două autoturisme pe care anchetatorii spun că Împăratul le-ar fi folosit în seara menită să-i sporească veniturile substanţial diminuate cu circa 1.000.000 de euro, bani proveniţi din bijuteriile ce urmau a fi sustrase de la depozitul SC Sevda Impex SRL. Aşa cum arătam în ediţia anterioară, potrivit instanţei, jaful fusese plănuit cu mare grijă, timp de mai bine de două luni. După ce au pus ţara la cale, pe 23 iunie 2010, băieţii s-au gândit să dea atacul. "După stabilirea planului comun de acţiune, în data de 23.06.2010, în jurul orelor 18, inculpaţii Gheorghiu Cristian Marian şi Ifrim Valentin s-au deplasat în localitatea Valu lui Traian, pentru a lua legătura personal cu inculpaţii Velichea Ionuţ şi Ciocârlan Severin Gheorghiţă şi a stabili detalii cu privire la condiţiile în care se vor întâlni la ora 19.00 pentru comiterea furtului, după care au luat legătura cu inculpatul Vlăescu Claudiu Nicuşor, stabilind şi cu acesta detalii referitoare la modul ulterior de acţiune", au stabilit judecătorii. De bine ce s-au regăsit şi au căzut de acord asupra modului în care urmau să se desfăşoare lucrurile, şi-au "blindat" maşinile cu cele necesare loviturii.

"Blindaţi" cu genţi pentru bunurile sustrase

În Volvo au fost astfel depozitate două genţi de culoare închisă, într-una din ele aflându-se şi dispozitivul de bruiere a sistemului de alarmă (tehnologie pe care, de altfel, aşa cum am arătat în ediţia anterioară, nu ştiau s-o folosească), două leviere, iar în cea de-a doua geantă se aflau "scule destinate deschiderii seifului părţii vătămate, printre care o bormaşină electrică, două burghie, o foarfece tip «gură de lup», două şurubelniţe şi o cheie franceză universală". Încrezători probabil în succesul lor, indivizii s-au dotat şi cu mai multe genţi goale. Probabil pentru a avea unde să îndese bijuteriile sustrase. După ce au defilat prin cartierul lui Cristel cu Volvo-ul dotat cu echipamentul necesar operaţiunii, suspecţii au chemat un taxi în faţa locuinţei Împăratului. Maşina, B 73 LGU, condusă de George Mugea, "de asemenea avea plăcuţele cu numerele de înmatriculare acoperite cu noroi, fiind acoperite anterior de către inculpatul Vlăescu Claudiu Nicuşor".

Câini de 40 de kilograme

Ulterior, s-a făcut schimbul de genţi, iar Vlăescu, Ciocârlan şi Velichea au urcat în taxi, în timp ce Gheorghiu şi Ifrim au mers cu Volvo-ul în apropierea depozitului. La 21.10 a început atacul, când potrivit instanţei Ciocârlan, Vlăescu şi Velichea au început să escaladeze clădirile pentru a ajunge la destinaţie, "reuşind să repoziţioneze grilajul tunelului prin care circulau câinii de pază ai părţii vătămate, cu intenţia de a bloca accesul acestora în spatele curţii, iar inculpatul Ciocârlan Severin Gheorghiţă a scos unul din cele două leviere pe care le avea în geantă cu intenţia de a forţa uşa de pe latura din spate a imobilului". Din nefericire pentru ei, acesta a fost momentul în care s-au trezit cu poliţiştii peste ei, aceştia supraveghindu-le îndeaproape mişcările încă de la momentul la care s-au întâlnit pentru a merge la Valu. Simţind că lucrurile nu s-au desfăşurat conform planului, Împărat împreună cu Velichea au încercat să fugă, însă au fost prinşi după câteva străzi. "La sediul social al SC Sevda Impex SRL (...) organele de cercetare au constatat poarta de acces în curte în poziţia închis, încuiat, în interiorul curţii auzindu-se lătrat strident de câini. După deschiderea porţii au fost observaţi doi câini din rasa ciobănesc german, în greutate de aproximativ 30 - 40 kg. Uşa de la accesul în clădire a fost găsită în poziţia închis încuiat, atât uşa cât şi sistemul de închidere al acesteia (...) neprezentând urme de forţare, la deschidere constatându-se funcţionarea sistemului de alarmare (nr., probabil pentru că nu ştiau să folosească tehnologia aparatului de bruiere)". "În interior, pe rafturile depozitului şi lângă acestea, erau depozitate tablouri, icoane, ceasuri de diferite tipuri, vaze, bibelouri argintate, în seiful metalic s-au găsit bijuterii din aur şi cu diamante, valoarea totală a bunurilor din interiorul societăţii fiind de 1.092.865,13 lei", au conchis judecătorii. Bunuri de care, de altfel, Cristel n-a mai apucat să se bucure.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii