Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGPR Polițiștii au depistat 574 de persoane și 340 de autovehicule semnalate în SIS

ro

26 Feb, 2017 22:09 1724 Marime text
Polițiștii români și partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 574 de persoane, 340 de autovehicule, 33 de documente și trei plăcuțe de înmatriculare care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen (SIS), informează un comunicat de presă al IGPR.

„În urma schimbului suplimentar de informații prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională — Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), în perioada 17 - 24 februarie, au fost localizate, pe teritoriul țării noastre, 367 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS. Polițiștii români au pus în aplicare 20 de mandate europene de arestare, au depistat 154 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și opt persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen. De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 291 de autovehicule și au fost ridicate 23 de documente și trei plăcuțe de înmatriculare ce erau căutate de partenerii din Spațiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale", se arată în documentul citat.

De asemenea, în urma schimbului de informații, 207 persoane căutate de autoritățile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor.

„Dintre acestea, 43 erau urmărite de Poliția Română în baza unor mandate europene de arestare, 17 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar o persoană era semnalată ca fiind dispărută de autoritățile române. Partenerii din statele membre au identificat 49 de autovehicule și 10 documente căutate de autoritățile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale", mai precizează sursa menționată.


Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii