Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată despre cine e vorba şi ce acuzaţii i se aduc Un şef din Garda de Coastă, trimis în judecată de procurorii DNA Constanţa (documente)

ro

02 Dec, 2013 00:00 2784 Marime text
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Ionuţ Voinescu, şeful Punctului de Trecere a Frontierei Constanţa Sud (Agigea) din cadrul Gărzii de Coastă Constanţa. Omul legii este acuzat de procurori că a încheiat un contract de prestări servicii în numele unei societăţi comerciale, unitate pe care ar fi administrat-o în fapt, deşi, potrivit legii, este interzisă efectuarea, direct sau prin persoane interpuse, de activităţi de comerţ ori participarea la administrarea sau conducerea unor societăţi comerciale.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au trimis dosarul şefului Punctului de Trecere a Frontierei Constanţa Sud, spre soluţionare, Curţii de Apel Constanţa. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 19 decembrie. La începutul lunii iulie, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus începerea urmării penale faţă de Ionuţ Voinescu. Acesta este suspectat că, la jumătatea lunii decembrie 2011, Ionuţ Voinescu, poliţist al Gărzii de Coastă, ar fi încheiat un contract de prestări servicii în numele societăţii comerciale pe care ar fi administrat-o. Şi asta deşi i-ar fi fost interzis să efectueze, direct sau prin persoane interpuse, activităţi de comerţ ori să participe la administrarea sau conducerea unor societăţi comerciale.

La începutul lunii august, DNA Constanţa a decis faţă de Ionuţ Voinescu luarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile. Ulterior, la finele lunii august, aceiaşi procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie au hotărât prelungirea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile. Aproape de finele lunii septembrie, DNA a mai prelungit măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara pe o durată de 30 de zile, cu începere de la data de 30 septembrie şi până la 29 octombrie.
Pe data de 4 octombrie, Curtea de Apel Constanţa a revocat măsura obligării de a nu părăsi ţara dispusă prin Ordonanţa din 27 septembrie dispusă de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa faţă de Voinescu. Pe data de 11 octombrie, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României au menţinut, prin decizie definitivă, hotărârea Curţii de Apel Constanţa.

Averea şi interesele

Conform propriei declaraţii de avere, document completat la data de 21 mai, Ionuţ Voinescu nu are terenuri sau casă şi conduce un VW Jetta, automobil fabricat  în 2006. Şeful Punctului de Trecere a Frontierei Constanţa Sud din cadrul Gărzii de Coastă Constanţa are o datorie la BRD. Anul acesta, poliţistul trimis în judecată de procurorii DNA a luat de la Agenţia Eforie a unităţii bancare mai sus precizate suma de 65.000 de lei, cu scadenţa în anul 2018. Ca poliţist de frontieră, Ionuţ Voinescu a primeşte anual un salariu de 33.903 lei. Cel puţin conform declaraţiei, şeful Punctului de Trecere a Frontierei Constanţa Sud nu are interese.   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii