Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată de ce! Consiliul Local nu se constituie parte civilă în dosarul şefului de la RADET

ro

17 Sep, 2013 00:00 2347 Marime text
Consiliul Local Municipal Constanţa nu se va constitui parte civilă în dosarul în care Ilie Rachieru, directorul Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice, a fost condamnat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi luare de mită în formă continuată. Azi, consilierii locali vor supune votului proiectul de hotărâre privind însuşirea de către CLM a raportului de expertiză şi a răspunsului la obiecţiunile întocmite în dosarul 26754/3/2008, cauză în care şeful RADET Constanţa a fost condamnat la închisoare cu suspendare. Dosarul se află pe rolul Curţii de Apel din Bucureşti, unde are termen pe data de 20 septembrie.

Conform datelor oficiale, CLM Constanţa nu se va constitui parte civilă în dosarul penal al directorului RADET, având în vederea că „prin expertiza tehnică judiciară întocmită în cauză de prof. dr. ing Caramihai Dan Mihai nu s-a stabilit niciun prejudiciu în dauna RADET şi implicit a municipiului Constanţa în dosarul penal nr. 26754/3/2008 aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, care are ca obiect săvârşirea de către Rachieru Ilie, în calitate de manager general al RADET Constanţa, a infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanei şi luare de mită, cu aplicarea Legii 78/2000”.

După cum arătam şi în ediţiile trecute, în şedinţa din data de 7 iunie 2011, Tribunalul Bucureşti a încuviinţat „în parte obiecţiunile la raportul de expertiză tehnică întocmit de expertul Caramihai Dan Mihai, formulate de procuror şi de inculpaţii Rachieru Ilie şi Gheorghiu Liviu”. Instanţa a dispus „efectuarea unei adrese către expert, pentru a da următoarele lămuriri: să explice concluzia la care a ajuns, în sensul că pompele furnizate sunt în conformitate cu cele precizate în caietul de sarcini, în condiţiile în care a afirmat că au fost acceptate din punct de vedere al unor caracteristici tehnice (şi) alte produse decât cele ofertate; să explice modul în care a stabilit că a fost implementat un protocol de comunicaţie de tip LON. Respinge obiecţiunile formulate de procuror privind concluziile expertului parte Dobrescu Adrian”, conform minutei judecătoreşti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii