Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:18 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată cine sunt Doi magistraţi din Constanţa, la final de mandat

ro

05 Jun, 2013 00:00 3450 Marime text
Conform datelor puse la dispoziţie de Parchetul General al României, mandatele de delegare valabile pentru doi magistraţi din Constanţa vor expira luna aceasta.

Astfel, Venera‐Grațiela Lăzureanu, numită procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, va pleca de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa, acolo unde a fost delegată pentru perioada 6 decembrie 2012 - 6 iunie 2013. Cel de-al doilea magistrat ajuns la sfârşit de delegare, respectiv Aurel Mihail Ciorobea, va ceda postul de şef al Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Curţii de Apel Constanţa, acesta urmând să rămână procuror în aceeaşi unitate de parchet. Procurorul Ciorobea a fost delegat şef al secţiei pentru perioada 20 decembrie 2012 - 20 iunie 2013. Magistratul Aurel Mihail Ciorobea a publicat, alături de col. (r) prof. dr. Ion Dragoman, în Buletinul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, în 2007, studiul „Lupta societăţii organizate împotriva criminalităţii organizate”. Făcând referire la această lucrare, Grupul de Investigaţii Politice, condus de Mugur Ciuvică, a afirmat, citat de România Liberă, că prima frază din teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi, fostul procuror general al României, reproduce „cuvânt cu cuvânt, fără să citeze”, prima frază din studiul mai sus precizat.

Venera‐Grațiela Lăzureanu este magistratul care, potrivit jurnaliştilor din capitală, a trimis dosarul „Mita la PSD” înapoi la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru refacerea rechizitoriului. Dosarul penal îi viza pe Gheorghe Bunea (preşedinte al Organizaţiei Judeţene Brăila a Partidului Social Democrat), Ioan Niculae (acţionar principal al InterAgro SA), Viorel Bărac (director al SC InterAgro SA) şi Gheorghe Teodorescu (acţionar al SC INSOMAR SRL). Aceştia erau acuzaţi în legătură cu finanţarea partidelor politice. La data de 28 noiembrie 2012, preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat decretul privind eliberarea din funcţia de judecător de la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a magistratului Venera-Graţiela Lăzureanu şi numirea acesteia în funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, cu recunoaşterea gradului profesional corespunzător parchetului de pe lângă curtea de apel.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii