Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:57 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată ce maşini sunt scutite de plata taxei de timbru

ro

05 Mar, 2013 22:40 4246 Marime text
Viitoarea taxă de timbru ce urmează să intre în vigoare din data de 15 martie nu se aplică în toate cazurile. Astfel, potrivit Monitorului Oficial al României, excepţie de la regulă vor face autovehiculele aparţinând misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi membrilor acestora, precum şi altor organizaţii şi persoane străine cu statut diplomatic ce îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României.

Mai mult decât atât, noua taxă nu se va  aplica autovehiculelor special modificate în scopul conducerii de către persoanele cu handicap, precum şi în scopul preluării şi transportării persoanelor cu handicap grav sau accentuat şi nici autovehiculelor destinate a fi utilizate de forţele armate, forţele de securitate a statului, de poliţie, de jandarmerie, de poliţia de frontieră şi de pompieri. De menţionat că în această categorie mai intră şi maşinile destinate serviciilor de ambulanţă şi medicină, cele echipate corespunzător pentru acordarea ajutorului de urgenţă, precum şi autovehiculele speciale destinate serviciilor de descarcerare şi de stingere a incendiilor.

Lista autovehiculelor ferite de viitoarea taxă este continuată de cele dotate cu cutie de viteze care poate funcţiona în regim automat, deţinute de către persoanele cu handicap, dar şi acele autovehicule dotate cu echipamente speciale necesare efectuării serviciilor de ambulanţă, medicină, descarcerare sau stingere a incendiilor care sunt înscrise în evidenţa staţiilor de ambulanţă, a serviciilor mobile de urgenţă şi de reanimare, precum şi a inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă. În aceeaşi categorie intră şi autovehiculele dotate cu echipamente speciale necesare efectuării serviciilor de ambulanţă, medicină sau pentru descarcerare sau stingerea incendiilor, deţinute de operatorii economici.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii