Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotărâre în dosarul celor opt persoane acuzate de contrabandă

ro

20 Apr, 2016 00:00 2292 Marime text


Tribunalul Constanţa a respins ca nefondată contestaţia formulată de Negm Ahmed Mahmoud Mohamed Selim pentru revocarea controlului judiciar.
 
Magistraţii Judecătoriei Constanţa au constatat legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar luate faţă de inculpaţii Sadîc Ismet, Nicolae Gheorghe, Dona Dumitru Vlăduţ, Nicolae Costel Ştefan, Ismail Nihal, Negm Ahmed Mahmoud Mohamed Selim, Dinu Gheorghe şi Dia Marian. Fiind nemulţumit de sentinţă, Negm Ahmed Mahmoud Mohamed Selim a cerut revocarea acestei măsuri, însă contestaţia lui a fost respinsă. Decizia judecătorilor este definitivă.
 
Reamintim că în sarcina inculpaţilor s-a reţinut: „În perioada iulie - septembrie 2015, inculpatul Sadâc Ismet a produs, la locuinţa sa din municipiul Bucureşti, strada Maria Rosetti numărul 21, sector 2, ţigarete, cu scopul săvârşirii infracţiunii de contrabandă“.
 
„În data de 7 iulie, acesta împreună cu Dumitru Vlăduţ Dona au preluat de la locuinţa numitului Negm Mahmoud Mohamed Selim din Bucureşti cantitatea de 504 pachete conţinând un număr de 10.080 de ţigarete de contrabandă marca «Plugarul», pe care au transportat-o în acelaşi oraş, în parcarea complexului comercial IKEA, unde au vândut-o unor persoane din Constanţa, legătura dintre acestea şi numitul Sadâc Ismet fiind intermediată de numitul Dia Marian“, arată procurorii.
 
„În data de 9 iulie, inculpatul Dona Dumitru Vlăduţ a deţinut şi transportat din Bucureşti în Constanţa inculpatului Ismail Nihal trei baxuri de ţigarete a câte 500 de pachete, fiecare conţinând un număr total de 30.000 de ţigarete de contrabandă.
 
Totodată, în data de 2 septembrie, inculpaţii Sadâc Ismet, Dinu Gheorghe, Nicolae Gheorghe şi Nicolae Costel-Ştefan au deţinut şi transportat în Bucureşti, în parcarea complexului comercial IKEA, cantitatea de cinci cutii din carton a câte 624 de pachete, fiecare conţinând un număr total de 62.400 de ţigarete de contrabandă marca «Plugarul», precum şi 4.400 de ţigarete de contrabandă marca «Imperator» şi 3.000 de ţigarete de contrabandă marca «Cartel», pe care au vândut-o unor persoane din Constanţa, ocazie cu care organele de poliţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante“, mai arată procurorii.
 
„În cauză au fost efectuate mai multe percheziţii domiciliare, atât pe raza municipiului Constanţa, cât şi pe raza municipiului Bucureşti, ocazie cu care la locuinţa inculpatului Sadâc Ismet au fost identificate un aparat de umplut tuburi goale cu tutun, cantitatea aproximativă de ½ kg tutun şi 330 de ţigarete“, potrivit procurorilor.
 
Emilia Cezara CREŢU este masterand la Facultatea de Ştiinţele Comunicării şi Ştiinţe Politice a Universităţii „Andrei Şaguna“ din Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii