Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hora din Mamaia găselnița IGP de a schimba conducerea IPJ Constanța

ro

02 Jul, 2020 13:53 4630 Marime text
  • Cu data de 30 iunie 2020, șefului I.P.J Constanța, comisarul șef Constantin Dancu, i-a fost întreruptă menținerea în serviciu, după împlinirea vârstei standard de pensionare.


Poliția Română face următoarele precizări

În urma apariției, la data de 20 iunie 2020, pe site-ul ,,antena3.ro” a articolului cu titlul ,,Imagini șocante din Mamaia. Sute de turiști, prinși în horă, fără să se respecte distanțarea socială” o comisie din cadrul Corpului de Control al Ministrului Afacerilor Interne a evaluat măsurile dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov2, în stațiunea Mamaia, de către Inspectoratul de Poliție Județean Constanța și Poliția Stațiunii Mamaia.

În urma analizei situației constatate s-au dispus următoarele:

Cu data de 30 iunie 2020, șefului I.P.J Constanța i-a fost întreruptă menținerea în serviciu, după împlinirea vârstei standard de pensionare.

Cu data de 1 iulie 2020, s-a dispus încetarea împuternicirii adjunctului șefului I.P.J Constanța pe linie de ordine publică.
Prin ordin al ministrului afacerilor interne, cu data de 1 iulie 2020, comisarul-șef de poliție Glugă Constantin Adrian a fost împuternicit să îndeplinească, pe o perioadă de 3 luni, atribuțiile funcției de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
Cu data de 1 iulie 2020, prin dispoziție a inspectorului general al Poliției Române, comisarul de poliție Nucu Marian a fost împuternicit să îndeplinească atribuțiile funcției de adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, pe o perioadă de 3 luni.
 

Totodată, pentru menținerea ordinii și siguranței publice pe durata sezonului estival, Poliția Română a suplimentat numărul efectivelor care acționează. Astfel, 182 de polițiști din structurile de ordine publică, investigații criminale, criminalistică și combaterea criminalității organizate au fost delegați la nivelul I.P.J. Constanța.

În total, peste 500 de polițiști acționează pe litoral cu mijloacele tehnice din dotare pentru menținerea ordinii și siguranței publice. Zilnic, 86 de patrule sunt în teren pentru a interveni la sesizările semnalate și a proteja drepturile și libertățile cetățenești. 

Poliția Română continuă activitățile în sistem integrat alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu în scopul prevenirii și combaterii criminalității și al răspândirii SARS-Cov2.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii