Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:31 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grupa de scafandri de luptă, de la Constanţa, vine astăzi acasă. Unde a fost şi de ce

ro

10 Jun, 2019 06:05 3003 Marime text
O grupă de scafandri militari de la Divizionul 175 Nave Scafandri, unitate subordonată Centrului de Scafandri, a ajuns pe 5 iunie, cu o aeronavă C-130 Hercules de la Baza 90 Transport Aerian Otopeni, în Normandia, Franța, pentru a participa la festivitățile organizate cu prilejul împlinirii a 75 de ani de la desfășurarea celei mai mari operații aeropurtate, cunoscută sub denumirea de „Ziua Z”.
 
Scafandrii au executat activități de parașutare, împreună cu militari parașutiști din Belgia, Franța, Germania, Olanda, Marea Britanie și SUA, pentru a aduce un omagiu celor aproximativ trei milioane de soldați aliați, care au participat la Bătălia din Normandia din perioada iunie-august 1944, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.


Participarea scafandrilor militari români la evenimentele dedicate cinstirii memoriei milioanelor de oameni care au plătit tributul suprem pentru libertatea Europei reprezintă o premieră pentru Marina Militară Română și face parte din Planul cu activitățile internaționale ale Forțele Navale Române pentru anul 2019.

Scafandrii-parașutiști se întorc astăzi, în țară luni, cu o experiență unică, înregistrată în palmaresul divizionului din care fac parte.

Sursa foto: Pavel Sandu Facebook/Scafandri de lupta

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii