Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grecia Cutremur puternic înregistrat pe insula Creta. Un mort şi nouă răniţi

ro

27 Sep, 2021 13:30 1424 Marime text
  • Epicentrul cutremurului, situat la o adâncime de 10 km, a fost înregistrat la 346 kilometri sud de capitala Greciei, potrivit Institutul de geodinamică al Observatorului din Atena.
Un muncitor care lucra într-o biserică a murit după ce clădirea s-a prăbuşit în urma puternicului seism care a zguduit luni insula Creta din Grecia şi a provocat rănirea altor nouă persoane, a declarat un reprezentant al Protecţiei Civile pentru AFP.

Cutremurul, cu magnitudinea 5,8 conform Institutului Geodinamic de la Atena, respectiv 6 potrivit Institutului american de geofizică (USGS), s-a produs la ora 6:17 GMT, la 23 km de Heraklion, capitala Cretei, scrie Agerpres.

Seismul a afectat îndeosebi localitatea Arkalohori, unde a fost consemnat decesul şi unde au fost înregistrate pagube însemnate, a declarat Spiros Georgiou, responsabil în cadrul biroului de presă al Protecţiei Civile. Nouă persoane au suferit răni uşoare, a precizat responsabilul.

Epicentrul cutremurului, situat la o adâncime de 10 km, a fost înregistrat la 346 kilometri sud de capitala Greciei, potrivit Institutul de geodinamică al Observatorului din Atena.

Imaginile difuzate de televiziunea publică elenă ERT au prezentat pagube importante, în special prăbuşirea unor case vechi din Arkalohori şi din alte sate din regiune, în apropiere de Heraklion.

„Este un cutremur la care nu ne aşteptam; pentru moment sunt replici de 4,5'', a indicat seismologul Efthymis Lekkas, preşedintele agenţiei de protecţie la cutremure, citat de agenţia de presă elenă ANA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii