Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Goana după combustibil ieftin Amendă de 100.000 lei benzinăriei care a vândut motorina în rezervorul de 1.000 de litri răsturnat pe șosea

ro

16 Mar, 2022 14:35 1350 Marime text
Sursa foto ISU Galați
  • Garda de Mediu din Galaţi a aplicat o amendă de 100.000 lei unei benzinării din Tecuci care a vândut motorină unei firme, rândul ei a fost sancţionată cu 8.000 lei, într-un rezervor neconform de 1.000 de litri ce s-a răsturnat pe şosea în data de 10 martie, au informat, miercuri, reprezentanţii instituţiei.

Potrivit sursei citate, operatorul economic care a comercializat carburantul nu a respectat prevederile Autorizaţiei de mediu deţinute cu privire la activitatea desfăşurată, având în vedere că era obligată să realizeze alimentarea cu carburanţi numai în rezervoarele vehiculelor.

"Ca urmare a incidentului care a avut loc în data de 10 martie 2022, în municipiul Tecuci, când un vehicul care transporta un cub de 1.000 litri a derapat şi s-a răsturnat, iar motorina s-a împrăştiat pe şoseaua Galaţi - Tecuci, comisari din cadrul Comisariatului Judeţean Galaţi au efectuat un control la staţia de carburanţi la care s-a efectuat alimentarea. În urma verificărilor făcute, s-a constatat că societatea controlată a comercializat o cantitate de 600 litri de motorină către un operator economic, care a fost încărcată într-un recipient de plastic neomologat, cu capacitatea de 1.000 litri, şi transportat într-un vehicul aparţinând societăţii cumpărătoare. Ca urmare a faptelor constatate, Comisariatul Judetean Galaţi a aplicat o sancţiune contravenţională, constând în amendă în cuantum de 100.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, cu completările şi modificările ulterioare", precizează Garda de Mediu din Galaţi.

De asemenea, comisarii Gărzii de Mediu au controlat şi sancţionat cu amendă de 8.000 lei şi suspendarea activităţii agentul economic care a împrăştiat carburantul pe carosabil, pentru că nu deţine autorizaţie pentru transportul şi stocarea combustibililor.

"Având în vedere faptele constatate, Comisariatul Judeţean Galaţi a aplicat sancţiuni contravenţionale, constând în avertisment, pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, cu completările şi modificările ulterioare, şi sancţiunea complementară de suspendarea activităţii desfăşurate şi amendă în cuantum de 8.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor HG nr. 1175/2007", mai menţionează Garda de Mediu Galaţi. 


Sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii