Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Giurgiucanu, Săvulescu și Cristian Borcea, chemați la judecată de primarul municipiului Constanța

ro

26 Dec, 2014 00:00 2803 Marime text
























Surpriză în prag de sărbători. Mărul Discordiei pare că a fost aruncat între colegii de inculpare din celebrul dosar al retrocedărilor cu cântec de la Constanța, care acum au ajuns să se dea în judecată între ei.

Mai precis, Georgică Giurgiucanu, Geta Săvulescu, Cristian Borcea, Mihai Camboianu, dar și societatea comercială Habitat și Ambient SA -  toți au fost chemați la judecată de primarul municipiului Constanta, dar și de municipiul Constanța, prin primar. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului din Constanța cu exact două săptămâni înainte de Crăciun, iar ultimele modificări în cauză, potrivit Portalului instanțelor de judecată, au fost făcute cu doar șapte zile înainte de sărbătoarea Nașterii Domnului, fără însă să se precizeze care au fost acestea. Chiar și așa, potrivit sursei citate, primăria din oraș, cârmuită de ani buni de edilul Radu Ștefan Mazăre, dar și instituția primarului ar fi ridicat pretenții față de Giurgiucanu, Geta Săvulescu, Borcea, Camboianu și față de SC Habitat și Ambient SA.

Foarte interesant, numele celor dați în judecată de primăria lui Mazăre figurează, așa cum am menționat mai sus, în celebrul dosar al retrocedărilor din Constanța, cauză în care procurorii anticorupție au acuzat grave nereguli în modalitatea de restituire a terenurilor și proprietăților preluate abuziv în timpul regimului comunist.

În respectivul proces, care se judecă la Curtea de Apel București, primarul Radu Mazăre are calitatea de inculpat, la fel ca Borcea, Giurgiucanu, Camboianu, Emil Dragoș Săvulescu și SC Habitat și Ambient SA. Revenind la noul dosar de la Constanța, este de precizat că procesul va intra în atenția Secției I Civile din Tribunalul Constanța. Conform datelor oficiale, până la acest moment, nu a fost stabilit un prim termen de judecată și nici completul investit cu soluționarea cauzei.

Aşa cum menţionam în ediţiile trecute, Habitat şi Ambient SA este reprezentată de Valentin Gheorghe Ionescu, unul dintre inculpaţii Dosarului Retrocedărilor din Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii