Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:20 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ginerele lui Costică Zelcă, Daniel Perifan, cercetat sub control judiciar

ro

18 Apr, 2015 00:00 4118 Marime text
Judecătoarea Marinela Mitan, din Tribunalul Constanța, a respins cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța de luare a măsurii arestării preventive față de Daniel Perifan, Nicolae Geambazu şi Costel Began. Cei trei au fost puși sub control judiciar și nu au voie să părăsească localitatea de domiciliu.

„Dispune faţă de inculpaţii Geambazu Florin Nicolae, Perifan Daniel şi Began Costel Marcel luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 17.04.2015. În baza art. 215 alin.1 Cod procedură penală. Pe timpul cât se află sub control judiciar inculpaţii trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori sunt chemaţi; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) inculpaţii Geambazu Florin Nicolae şi Perifan Daniel să se prezinte la Poliţia mun. Constanţa şi inculpatul Began Costel Marcel la Poliţia oraşului Ovidiu, organe desemnat cu supravegherea acestora, conform programului de supraveghere întocmit de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi. În baza art. 215 alin. 2 Cod procedură penală. Impune inculpaţilor, ca pe timpul controlului judiciar, să respecte următoarele obligaţii: a) inculpaţii Geambazu Florin Nicolae şi Perifan Daniel să nu depăşească limita teritorială a mun. Constanţa şi inculpatul Began Costel Marcel să nu depăşească limita teritorială a oraşului Ovidiu, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de drepturi şi libertăţi; b) să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele lor de existenţă; c) să nu se apropie de martorii din dosar, să nu comunice cu aceştia şi nici între ei direct sau indirect, pe nicio cale; d) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme. În baza art.215 alin.3 Cod procedură penală. Atrage atenţia inculpaţilor Geambazu Florin Nicolae, Perifan Daniel şi Began Costel Marcel că, în caz de încălcare cu rea-credinţă, a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive“, potrivit minutei judecătorești.

Hotărârea nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanța

Daniel Perifan este ginerele afaceristului Costică Zelcă, apropiat al echipei Mazăre-Constantinescu, și fratele lui Mihai Perifan, fostul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa (CJPC), recent trimis în judecată, în arest preventiv, pentru dare de mită.

Daniel Perifan, Nicolae Geambazu şi Costel Began sunt suspectaţi că ar fi derulat, printre altele, mai multe achiziţii de utilaje de panificaţie, producând un prejudiciu de aproape cinci milioane de euro. Inițial cererea de arestare trebuia să fie soluționată pe data de 16 aprilie, însă cauza a fost amânată, conform Portalului Instanțelor de judecată, pentru azi la ora 09.00. Amintim că pe data de 15 aprilie au fost efectuate mai multe percheziții în urma cărora au fost emise trei mandate de reținere, pentru 24 de ore, care au expirat ieri, 16 aprilie.

Recent, Marinela Mitan a decis menținerea în spatele gratiilor a lui Mihai Perifan

Daniel Perifan a ajuns în arestul IPJ Constanţa chiar în ziua în care s-a decis menţinerea în arest a fratele său, Mihai Perifan, fostul şef al OPC Constanţa. Mihai Perifan a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru dare de mită. Damu Fudulea este acuzat de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.
 
Potrivit unor surse judiciare, ruda pentru care ar fi intervenit şeful OJPC Constanţa ar fi tocmai fratele său, Daniel Perifan. „La data de 19 martie 2015, inculpatul Perifan Mihai, pe baza informațiilor primite de la celălalt inculpat, a promis unui ofițer de poliție suma de 15.000 euro, pentru ca un subordonat de-al acestuia să conducă cercetările dintr-o cauză penală pe care o instrumenta, de o asemenea manieră încât să se ajungă la o soluție favorabilă pentru o rudă a sa și societățile apropiate acesteia, dându-i în aceeași zi suma de 14.000 euro. La data de 20 martie 2015, în același scop, inculpatul Perifan Mihai a remis aceleiași persoane suma de 1.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante “, conform DNA. Aşadar, este foarte posibil ca „societăţile apropiate “rudei sale să fie tocmai acestea la care s-au făcut ieri percheziţii, iar Mihai Perifan să fi ştiut foarte bine situaţiile descoperite astăzi de poliţişti.
 
După cum informa cotidianul ZIUA de Constanţa în august 2014, Daniel Perifan este cel care a pus la bătaie spaţiul din bulevardul Tomis nr. 476, noul sediu al Oficiului pentru Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa, ce are o suprafaţă de 1.413 mp.
 
Daniel Perifan, figura, anul trecut, ca asociat într-o singură firmă, respectiv SC Romfish Marina SRL, înfiinţată în 2011, cu o cifră de afaceri, raportată la finalul anului 2013, de 347.964 de lei, un profit net zero şi cinci salariaţi. Numele lui Perifan mai este legat şi de alte două firme, după cum arată datele de la Registrul Comerţului, respectiv SC GMD Automobile SRL şi SC Sale & Lease SRL, acestea două fiind însă radiate. Poliţiştii Serviciului Investigarea Fraudelor spun că ei realizau un circuit de tip carusel pentru a nu plăti TVA şi impozite. Totodată, de la o firmă fantomă, aceştia ar fi retras banii investiţi“ pentru rambursări fictive.
 
Marcel Costel Began, cel despre care oamenii legii spun că acţiona ca „săgeată“ este născut în 1982 în Ovidiu şi apare ca asociat în Columna Paper SRL, radiată însă din 2013.

Citește și
 
Averile şi interesele:
Mihai Perifan, şeful OPC Constanţa, şi Damu Fudulea, inspector Antifraudă, arestaţi într-un dosar de dare de mită (documente)


JUDECĂTOAREA CARE L-A MENȚINUT ÎN AREST PE MIHAI PERIFAN DECIDE AZI LIBERTATEA LUI DANIEL PERIFAN, GINERELE LUI ZELCĂ (REFERAT PROPUNERE ARESTARE) 

PERCHEZIŢII LA FIRMA CONTROLATĂ DE COSTICĂ ZELCĂ
GINERELE DANIEL PERIFAN ŞI ALTE TREI PERSOANE, REŢINUŢI PENTRU INFRACŢIUNI ECONOMICE 

REFERATUL DNA PRIVIND ARESTAREA LUI MIHAI PERIFAN ŞI A LUI DAMU FUDULEA (DOCUMENT) 

BANI ÎN CUTIA DE MEDICAMENTE
CRONOLOGIA UNUI FLAGRANT MARCA DNA. CUM A FOST PRINS ŞEFUL PROTECŢIEI CONSUMATORILOR CONSTANŢA (DOCUMENT+RECHIZITORIU)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii