Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghiță Sclipcea ar fi omorât o femeie din Esechioi Ce au spus martorii în faţa instanţei de judecată

ro

17 Mar, 2016 00:00 2056 Marime text


La Tribunalul Constanţa a avut loc, ieri, un nou termen în dosarul în care Gheorghiță Sclipcea este acuzat de omor. În faţa judecătoarei Iulia Cezara Suciu s-au prezentat trei martori care au descris cum s-au petrecut lucrurile.
 
Reamintim faptul că, în data de 30 noiembrie 2015, în jurul orei 10.00, poliţiştii din Ostrov au fost sesizaţi cu privire la decesul unei femei de 90 de ani, din Esechioi. Totul s-a întâmplat, se pare, când bărbatul s-ar fi dus la femeie acasă pentru a face rost de vin. Potrivit martorilor, Sclipcea i-ar mai fi luat înainte lucruri din casă, iar femeia ar fi început să strige după ajutor. În acel moment, suspectul ar fi împins-o, iar bătrâna ar fi căzut şi s-ar fi lovit cu capul de un pat. Astfel, femeia a murit, iar bărbatul este acum arestat preventiv. Gheorghiță Sclipcea a mai fost condamnat, când era minor, tot pentru omor.

„Era rece şi am văzut un semn la braţ“

Prima martoră a fost o vecină care a povestit că „victimei îi era foarte frică de Gheorghiţă. Mi-a spus că o controla în curte, în magazie, şi o fura. Ştiu că a făcut pedeapsă înainte de la prima crimă pe care a făcut-o. Dimineaţă, când a venit fata (n.r. -- cea care avea grijă de victimă), am auzit câinele şi am ieşit afară. Am văzut-o că plângea şi că striga la vecini pe stradă. M-am dus cu fata în casa victimei, pentru că ei îi era frică. Am intrat în casă şi am pus mâna pe victimă şi i-am spus că nu-i a bună. Era rece şi am văzut un semn la braţ.“
 
Mama lui Gheorghiță Sclipcea a fost şi ea în faţa instanţei şi a fost de acord să dea declaraţii. Ea a povestit că, în seara de 29 noiembrie, ar fi venit acasă şi ar fi oftat, spunând „Of! Ce am făcut? Mă ia Poliţia!“.
 
„L-am întrebat ce a făcut şi nu mi-a spus nimic. Dimineaţă, am mers să iau pâine şi a mers cu mine (n.r. - Gheorghiță Sclipcea), dar tot nu a spus nimic. La un moment dat, a venit un poliţist şi mi-a zis să iau buletinul şi să merg să dau declaraţie. Soţul a fost plecat la muncă şi nu a vrut să îi spună nici lui nimic. El (n.r. - Gheorghiță Sclipcea), cum a venit, aşa s-a culcat, nu s-a schimbat. Dimineaţă şi-a dat jos pantalonii şi i-a pus pe o bară. Când a venit procurorul, m-a întrebat cu ce a fost îmbrăcat şi a luat pantalonii într-un sac“, a mai povestit mama lui Gheorghiță Sclipcea.

„Am văzut-o în pat, era învelită, am crezut că e bolnavă“

Audiată a fost şi fata care a găsit-o pe victimă, cea care avea grijă de bătrână.
 
„Îi spălam, îi făceam mâncare, aveam grijă de grădină. Mergeam săptămânal la ea. Când m-am dus în dimineaţa de 30 noiembrie (n.r. 2015) la dânsa, am strigat, am văzut că nu a răspuns nimeni şi am intrat în casă. Era ora 8 dimineaţă. Am văzut-o în pat, era învelită, am crezut că e bolnavă. Am pus mâna pe ea şi mi-am dat seama că e moartă. Am ieşit afară şi am strigat la vecini. Fusesem cu două zile înainte la ea“, a povestit tânăra.
 
Întrebată dacă era dezordine în locuinţă sau dacă existau urme de violenţă, fata a spus: „Erau preşurile pline de pământ, dar nu am văzut urme de sânge. Nu m-am uitat cu atenţie, pentru că m-am speriat. Când a fost eliberat din penitenciar, victima îmi spunea că îi este frică de inculpat.“
 
Totodată, tânăra a menţionat că l-ar fi văzut pe Gheorghiță Sclipcea în dimineaţa în care ar fi descoperit-o pe victimă şi că acesta i-ar fi spus că nu el ar fi omorât-o, întrucât ar fi fost la locuinţa mamei sale în acea seară.

Procurorul a solicitat condamnarea inculpatului

Procurorul a solicitat condamnarea inculpatului, „având în vedere că nu este la prima crimă. S-a năpustit asupra ei, trântind-o cu capul de patul din cameră. Concluziile medico-legale spun că moartea a fost violentă“.
 
De cealaltă parte, avocatul lui Gheorghiță Sclipcea a susţinut faptul că, „până acum, nicio probă nu a dus la concluzia de violare de domiciliu. Probabil că, ştiindu-i faima din comunitate, a făcut-o să se sperie şi poate s-a împiedicat. Într-un fel, inculpatul recunoaşte ce a făcut. Vă rugăm să îi daţi o pedeapsă care să se regăsească în limitele minime pentru fapta săvârşită. Să contopiţi aceste pedepse cu restul de pedeapsă pe care le mai are de făcut din cele două fapte: omor în perioada minoratului şi furt“.
 
Având ultimul cuvânt, Gheorghiță Sclipcea a spus: „Nu am vrut să se întâmple! Îmi pare rău!“
 
Pronunţarea a fost stabilită pentru data de 5 aprilie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii