Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

George Karam, patronul restaurantului Beirut din Constanţa, în faţa judecătorului Lică

ro

15 Jun, 2015 00:00 2090 Marime text
Cercetat de procurorii Parchetului General al României în dosarul celor trei fete moarte în urma incendiului de la restaurantul Beirut din Constanţa, George Karam, fostul proprietar al localului, a formulat o nouă plângere împotriva controlului judiciar.
 
Aceasta a fost trimisă spre soluţionare judecătorului Lucian Lică, din Tribunalul Constanţa. Primul termen a fost stabilit pentru azi. Reamintim că restaurantul Beirut din Constanţa, care funcţiona pe SC Middle East Partners SRL, firmă condusă de George Karam, a fost distrus de un incendiu, în data de 5 aprilie 2014. În eveniment şi-au pierdut viaţa Ioana Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţeanu. Dosarul se află pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a României, care fac cercetări specifice sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 31 din Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii.

Conform unei informări oficiale a Parchetului General, „în perioada ianuarie 2013 - februarie 2014, în lipsa oricăror proiecte, avize, autorizaţii, fără respectarea reglementărilor privind stabilitatea şi rezistenţa în construcţii, Karam George, în calitate de administrator şi asociat majoritar al firmei SC Middle East Partners SRL, precum şi Pavel Constantin, în calitate de administrator şi asociat unic al SC Tinel Cristi SRL, au modificat prin supraetajare (mansardare) o construcţie din lemn - ridicată anterior în curtea unui imobil din Constanţa - şi au amenajat restaurantul Beirut“. Procurorii mai arată că cei doi ar fi ridicat restaurantul Beirut folosind soluţii şi metode de construire adoptate fără studii şi cunoştinţe temeinice de specialitate, cu consecinţa decesului celor trei fete, a vătămării corporale a altor două şi a distrugerii imobilului modificat în urma incendiului produs.

Eroul anonim

Potrivit unor surse apropiate anchetatorilor, unul dintre pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea“ care au participat la intervenţie a salvat-o pe Nicoleta Buirencu, în vârstă de 20 de ani. Tânăra a fost pusă în braţele lui George Karam, care a scos-o din local. Aşa cum am mai precizat, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“ a refuzat să facă public numele pompierului care a salvat-o pe tânăra de 19 ani, motivând că ancheta este în curs de desfăşurare.
 
Citeşte şi
 
Eroul anonim din ISU „Dobrogea“
Nicoleta Buirencu, salvată din restaurantul Beirut din Constanţa de un pompier (galerie foto)

 
Cine deține restaurantul Beirut din Constanța
George Karam și scandalurile în care a fost implicat

 
Patronul restaurantului Beirut, George Karam
„Am făcut tot posibilul pentru salvarea lor. Au fost ca fiicele mele“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii