Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Generalul de brigadă, în rezervă, Cristian Țopescu va fi înmormântat astăzi cu onoruri militare. Ce spune ministrul apărării

ro

18 May, 2018 06:48 2669 Marime text
Astăzi fostul comentator sportiv, generalul de brigadă în rezervă, Cristian Țopescu va fi înmormântat în Cimitirul Ghencea Militar.

Ceremonialul militar și religios va începe în jurul orei 11.00.


Cristian Țopescu (n. 26 martie 1937, București, România – d. 15 mai 2018, București, România) a fost un comentator sportiv, jurnalist și politician român.

În urma unui decret semnat de președintele României, Traian Băsescu, din 25 octombrie 2007, colonelul în retragere Cristian Țopescu a fost înaintat la gradul de general de brigadă (cu o stea).

La alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008, a fost ales senator de București din partea Partidului Național Liberal, alături de Crin Antonescu.


A murit marți 15 mai 2018 la Spitalul Universitar de Urgență Elias din București.


Fostul comentator sportiv, licențiat al Institutului de Educație Fizică și Sport (1970), suferea de mai multe afecțiuni cronice, printre care și diabet.

Mihai Fifor-ministrul Apărării Naționale

Cristian Țopescu a părăsit stadionul vieţii. Un om memorabil, cu o familie frumoasă şi un adevărat profesionist. Nu putem uita comentariile sale la evoluţia Nadiei Comăneci la Jocurile Olimpice de la Montreal 1976, finalele de Cupa Davis între România și SUA, titlurile olimpice ale lui Ivan Patzaichin la Moscova în 1980 şi multe alte momente excepţionale din istoria sportului românesc.
General de brigadă în rezervă, a fost tot timpul alături de Armata României, devotat ţării sale.
Dumnezeu să Te odihnească, Maestre!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii