Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Geanina Terceanu, arestată de Raluca Moroşanu. I-a dat o veste proastă lui Nicuşor Constantinescu (documente)

ro

24 Nov, 2015 00:00 4401 Marime text
Geanina Terceanu, fost judecător al Tribunalului Bucureşti, arestată preventiv sub acuzaţia de luare de mită, cere să fie pusă în libertate. Ea a formulat o contestaţie împotriva mandatului de arestare emis pe numele său. Drept urmare, dosarul va fi trimis spre soluţionare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României. 
 
Terceanu a fost arestată preventiv, vineri, de judecătoarea Raluca Moroşanu, din Curtea de Apel Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În dosar au mai fost încătuşaţi fraţii Ioan şi Victor Becali, dar şi Cristian Borcea, fostul preşedinte executiv al clubului de fotbal „Dinamo“ şi totodată unul dintre inculpaţii Dosarului Retrocedărilor din Constanţa, pentru dare de mită.
 
Fostul magistrat al Tribunalului Bucureşti ar fi luat bani pentru a-i achita pe inculpaţii anterior menţionaţi, suma totală fiind de 220.000 de euro, conform DNA.
 
Judecătoarea Raluca Moroşanu a decis, în august 2014, libertatea preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Daniel Constantinescu. Mai precis, Moroşanu a respins contestaţia formulată de şeful CJC împotriva mandatului de arestare preventivă emis pe numele său de Tribunalul Bucureşti. Nicuşor Constantinescu a primit vestea în Statele Unite ale Americii, acolo unde a fost supus unor proceduri medicale.

Citeşte şi  Judecătoarea Raluca Moroşanu, femeia care i-a schimbat viaţa lui Nicuşor Constantinescu (referat DNA)

În altă ordine de idei, Geanina Terceanu l-a judecat, până să fie arestată, pe Avraham Morgenstern, apropiat al lui Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa. În acest dosar, Morgenstern este suspectat că, „în perioada 2009 - 2014, în calitate de administrator al SC Shapir Structures SRL, nu a înregistrat corespunzător veniturile obţinute din trei contracte încheiate cu RAEDPP (Exploatarea Domeniului Public şi Privat) Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa şi nu a înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte“. Procurorii au calculat în prezenta cauză un prejudiciu de peste 10.000.000 de euro.

Citeşte şi

  „Mamă, mânca-ţi-aş!“ Stenograme din dosarul judecătoarei Geanina Terceanu. Legături la Constanţa (referat DNA)

Judecătoarea Raluca Moroşanu, femeia care i-a schimbat viaţa lui Nicuşor Constantinescu (rechizitorii)

Potrivit Consiliului Superior al Magistraturii, Geanina Terceanu deţine, din 2007, prin cumpărare, o parte dintr-un teren extravilan în suprafaţă de 625 de metri pătraţi, în Popeşti Leordeni. Asta în timp ce soţul, judecător tot din cadrul Tribunalului Bucureşti, are o altă parte, dintr-o moştenire, dintr-un teren intravilan în suprafaţă de 938 de metri pătraţi, în Rucăr. Familia Terceanu mai deţine o altă parte dintr-un teren extravilan (2.815 metri pătraţi) situat în Rucăr (moştenire), precum şi dreptul la proprietate comună în devălmăşie din suprafaţa de „5,9386 ha“, din care „4,1262 ha“ - teren cu vegetaţie forestieră şi „1,8124 ha“ - teren cu destinaţie agricolă.
 
De asemenea, familia Geaninei Terceanu mai deţine două apartamente în Bucureşti şi o casă de locuit + anexă în Rucăr, trei automobile (Toyota Avensis, Seat Leon şi Skoda Fabia), două depozite bancare deschise în 2014 (62.270 de lei şi 9.314,64) şi un card, din 2005, cu valoare de 38.094,36 de lei.
 
Conform propriilor declaraţii, Geanina Terceanu nu are interese.  
 
În acest context, menţionăm că, potrivit DNA, în cursul anului 2009, o parte a banilor primiți din presupusa mită a fost folosită de Geanina Terceanu pentru achiziționarea unei locuințe.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii