Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:02 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gaură în buget de circa 2,5 milioane de euro Sediile şi patronii unor firme fantomă, percheziţionaţi de DIICOT Constanţa

ro

29 Aug, 2013 00:00 1975 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, au efectuat, ieri, un număr de opt percheziţii pe raza municipiului Constanţa şi a judeţului Călăraşi.
 
Organele de anchetă au descins la locuinţele unor învinuiţi, precum şi la sediile sociale ale unor societăţi comerciale, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit în scopul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul comerţului cu produse cerealiere. În fapt, membrii grupării sunt suspectaţi că, în perioada 2012 - 2013, au achiziţionat cantităţi însemnate de cereale de la diverşi producători agricoli. „Pentru justificarea acestor operaţiuni comerciale, învinuiţii au înregistrat în evidenţele contabile facturi fictive, emise de o societate comercială administrată de un membru al grupării.
Plata aferentă acestor facturi fictive era efectuată prin virament bancar în contul acestei societăţi şi ulterior către o societate de tip „fantomă”.

Sumele de bani erau astfel retrase în numerar, în baza unor borderouri întocmite în mod fictiv, şi predate liderilor grupării pentru a fi reintroduse în circuitul financiar fraudulos, după ce membrii grupării îşi reţineau propriul comision”, conform DIICOT.
La data de 27 august, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au depistat în flagrant delict doi învinuiţi în timp ce primeau suma de 125.000 de lei, rezultată în această modalitate.
Din probele administrate în cauză, se conturează suspiciunea că prejudiciul cauzat bugetului de stat ar fi de circa 2,5 milioane de euro. La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa au fost audiate, ieri, opt persoane. Procurorii nu-i pot duce la arest pe cei luaţi în colimator din cauza faptului că nu există, momentan, calculat un prejudiciu exact.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii