Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:23 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Furia" PDL Constanţa Scandalul referendumului a ajuns la Tribunal

ro

16 Jan, 2012 00:00 1884 Marime text

cap_10.jpg„Cei care ar fi trebuit să fie observatori neutri ai referendumului au devenit legiuitori şi au creat situaţii delicate", a declarat liderul PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru

Organizaţia Judeţeană a Partidului Democrat Constanţa duce mai departe în instanţă scandalului referendumului organizat în luna noiembrie de Consiliul Judeţean Constanţa pe tema reorganizării administrativ-teritoriale. După ce Judecătoria Constanţa a respins contestaţia democrat-liberalilor constănţeni împotriva rezultatului referendumului ca fiind prematur introdusă, politicienii s-au adresat Tribunalului Constanţa, urmând ca procesul să se reia pe data de 7 februarie. Christian Gigi Chiru, preşedintele PDL Constanţa, a declarat că partidul a cerut instanţei anularea rezultatului referendumului, chiar dacă acesta nu a fost comunicat oficial, pe motiv că rezultatul a fost viciat prin prelungirea ilegală a duratei referendumului cu încă o oră.

Concret, pe rolul Secţiei civile a Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul 29039/212/2011, al cărui obiect este reprezentat de o „cerere necontencioasă contestaţie rezultate referendum local". În proces, PDL Organizaţia Judeţeană Constanţa figurează ca recurent, termenul de judecată fiind fixat pentru data de 7 februarie. Dosarul a ajuns la Tribunal după ce, pe 22 decembrie, PDL Constanţa a declarat recurs împotriva hotărârii Judecătoriei Constanţa care a respins acţiunea democrat-liberalilor ca prematur introdusă.

Observatorii, transformaţi în legiuitori

Mai exact, în luna decembrie, completul C18 Urgenţe al Judecătoriei Constanţa, prezidat de judecătoarea Cătălina Neacşu, a decis să admită excepţia prematurităţii şi a respins cererea PDL ca prematur formulată. Preşedintele PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, a mai declarat că, alături de acţiunea civilă - în care partidul a solicitat instanţei, de asemenea, ca sumele risipite cu referendumul să le fie imputate celor răspunzători, anume membrii Biroului Electoral Judeţean, care au prelungit în mod nelegal durata referendumului -, au mai fost formulate şi plângeri penale împotriva aceloraşi persoane. Totuşi, politicianul a precizat că, deocamdată, nu a primit niciun răspuns în legătură cu plângerile penale formulate. „Cei care ar fi trebuit să fie observatori neutri ai referendumului au devenit legiuitori şi au creat situaţii delicate. Imaginaţi-vă ce s-ar fi întâmplat dacă referendumul nu ar fi fost invalidat de prezenţa scăzută la urne, cum am fi putut stabili dacă procentul legal al cetăţenilor care au participat la vot s-a înregistrat în intervalul legal stabilit sau după prelungirea de o oră", a explicat Chiru. În plus, acesta a menţionat că partidul va uza de toate căile legale pentru ca cei răspunzători de vicierea rezultatului referendumului să fie traşi la răspundere.

Judecătoarea cu terenuri la Mihail Kogălniceanu



referendum_-_vot.jpgRevenind la completul care a respins acţiunea PDL Constanţa, conform ultimelor declaraţii afişate pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii, judecătoarea Cătălina Neacşu nu are niciun interes oficial. În ceea ce priveşte averea judecătoarei, aceasta a precizat că deţine mai multe terenuri, din care unul agricol la Botoşani, moştenit în 2008, trei suprafeţe intravilane în comuna Mihail Kogălniceanu cumpărate în perioada 2002-2008 împreună cu soţul său, acesta din urmă fiind proprietarul şi al unui teren intravilan situat în Constanţa, cumpărat în 1994. Judecătoarea are în Mihail Kogălniceanu şi o casă de locuit cumpărată în 2002, iar soţul său deţine şi o casă în Constanţa cumpărată în 1994. În „parcul auto" al familiei Neacşu se află un autoturism Daewoo Tico fabricat în 1998 şi un autoturism Kia Creed, din 2007. Judecătoarea are economii de 13.382,05 euro şi 7.903,7 lei, datoriile ridicându-se la 69.212,04 euro, în urma unui credit bancar scadent în 2032. De la Judecătoria Constanţa, Cătălina Neacşu a încasat 66.612 lei, în timp ce soţul ei, asistent judiciar la Tribunalul Constanţa, a realizat un venit anual de 64.484 de lei. Dincolo însă de aceste aspecte, rămâne de văzut care va fi decizia judecătorilor Tribunalului Constanţa în legătură cu neregulile la referendum sesizate de PDL Constanţa, în contextul în care hotărârea pronunţată de Tribunal este irevocabilă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii