Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:29 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fragmente din filajele DNA în dosarul judecătorului Mustaţă, audiate, în şedinţă publică

ro

27 Dec, 2015 00:00 2963 Marime text
Dosarul în care Stan Mustaţă, fostul şef al Secţiei I penale din Curtea de Apel Bucureşti, a fost condamnat, în primă instanţă, la zece ani şi opt luni de închisoare, cu executare, va fi redeschis de Valentin Horia ŞelaruIlie Iulian Dragomir şi Francisca Vasile, judecători ai Curții Supreme, pe data de 13 ianuarie 2016.
 
La acest termen ar putea fi audiate, în şedinţă publică, fragmente din înregistrările audio-video efectuate în faza de urmărire penală. De menționat că Mustață a cerut efectuarea unei expertize-tehnice asupra înregistrărilor din mediul ambiental efectuate la urmărirea penală în cauza de faţă însă solicitarea sa a fost respinsă.
 
Stan Mustaţă este unul dintre foştii judecători ai Dosarului Retrocedărilor din Constanţa.
 
 Alătuiri de fostul judecător, în acest dosar a mai fost condamnată Mariana Curea, fost grefier al Curţii de Apel Bucureşti, la patru ani şi patru luni de închisoare, cu executare, Ion Boraciu nouă ani de detenţie, Florian Alexandru şase ani şi patru luni de închisoare, iar Ciprian Moraru, din Constanţa, a fost condamnat la doi ani de închisoare.
 
Stan Mustaţă a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul de combatere a corupţie, el fiind acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații care nu sunt destinate publicității și permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, şase infracţiuni de luare de mită şi trafic de influenţă.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii