Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:53 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul subprefect de Constanţa şi preşedintele UDTTMR Cine i-a achitat pe Iucsel Selamet şi pe Gelil Eserghep

ro

12 Mar, 2014 00:00 3274 Marime text
Fostul subprefect de Constanţa Iucsel Selamet a fost acuzat de dare de mită, în timp ce în sarcina lui Gelil Eserghep s-a reţinut favorizarea infractorului
 
Palmă grea dată procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa! Ieri, judecătorii completului de judecată F8, prezidat de magistratul Antoaneta Ardeleanu, din cadrul Tribunalului Constanţa, au decis achitarea fostului subprefect de Constanţa Iucsel Selamet şi a lui Gelil Eserghep, preşedintele Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR). Pe data de 17 decembrie 2013, procurorii Anticorupţie au anunţat trimiterea în judecată a celor doi. Dosarul, care a avut patru termene, a fost închis în aproximativ trei luni. Cauza poate ajunge la Curtea de Apel Constanţa dacă procurorii vor ataca decizia Tribunalului.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

„La data de 24 octombrie 2013, inculpatul Selamet Iucsel, subprefect al judeţului Constanţa, a promis bani şi alte foloase unui agent de poliţie judiciară în cadrul IPJ Constanţa - Serviciul de Investigaţii Criminale (denunţător în cauză) pentru ca acesta să întârzie începerea urmăririi penale împotriva sa într-un dosar înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa pe care îl instrumenta, să îi elibereze copii ale unor înscrisuri din dosarul respectiv şi să propună soluţii favorabile faţă de el. La data de 7 noiembrie 2013, inculpatul Eserghep Gelil l-a ajutat cu informaţii pe Selamet Iucsel, comunicându-i împrejurarea că discuţiile sale telefonice sunt interceptate şi că este supravegheat operativ, deşi cunoştea că acesta este cercetat în mai multe dosare penale. Informaţiile confidenţiale din ancheta penală au vizat îngreunarea urmăririi penale în prezenta cauză, împiedicându-l astfel pe Selamet Iucsel să dea efectiv mita promisă denunţătorului”, potrivit DNA. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa. Cauza a fost înregistrată pe rolul instanţei la data de 17 decembrie 2013. Primul termen a avut loc pe data de 21 ianuarie, când procesul a fost amânat pentru 11 februarie. La acea dată, Tribunalul Constanţa a acordat un nou termen, respectiv 4 martie, ora 09.00, când instanţa a rămas în pronunţare. Ieri, Tribunalul a decis atât achitarea lui Gelil Eserghep, cât şi a lui Iucsel Selamet. După cum menţionam şi mai sus, decizia Tribunalului nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii