Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:43 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul şef de cabinet al lui Blejnar a făcut recurs deşi e dat dispărut Curtea Supremă a judecat recursurile formulate de Secăreanu şi de fostul şef al Vămilor

ro

14 Jul, 2012 02:00 2587 Marime text
03_secareanu_florin_dan_secareanu_sursa_facebook.jpgJudecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României au analizat ieri seară recursurile formulate în dosarul evaziunii fiscale de peste 15 milioane de euro, cauză în care este arestat şi Dan Florin Secăreanu, fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Constanţa. Curtea Supremă l-a avut ieri în atenţie şi pe Viorel Comăniţă, directorul autosuspendat al Vămilor din România, cercetat în stare de libertate în acelaşi dosar. Alexandru Codruţ Marta, fost şef de cabinet al fostului preşedinte ANAF, Sorin Blejnar, un alt greu al dosarului instrumentat de DNA, a primit mandat de arestare în lipsă pentru 29 de zile. Deşi este dat dispărut de săptămâni bune, conform Portalului instanţelor de judecată, Alexandru Codruţ Marta a atacat, şi el, cu recurs decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Pe data de 10 iulie, Curtea de Apel Bucureşti a admis propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României - Direcţie Naţională Anticorupţie, dispunând arestarea preventivă a unui număr de opt inculpaţi. Mai precis, lista acestora a fost deschisă de George Guliu, asociat şi administrator la SC Excella Real Grup SRL Nicolae Bălcescu, judeţul Constanţa, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiuni de evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat, şi continuată cu Dumitru Chirvăsitu, administrator al S.C. Inkasso Jobs S.R.L. Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa. De asemenea, în cătuşe a mai rămas şi Andrei Florin Jugănaru, administrator de fapt al S.C. Crivas Logistic S.R.L. Bucureşti şi al S.C. Rad Trans Concept S.R.L. Bucureşti, cercetati pentru complicitate la evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat, dar şi Florin Dan Secăreanu, ofiţer de poliţie în cadrul - M.A.I. - Direcţia Generale de Informaţii şi Protecţie Internă. Acesta a condus SIPI Constanţa, iar în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni: complicitate la evaziune fiscală, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii. Lista arestaţilor este continuată de Mariana Cozma, contabil autorizat, Nicolae Belba, Dumitru Emilian Preda în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat şi Mihai Buliga, cercetat pentru complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat. În aceeaşi şedinţă, Curtea de Apel Bucureşti a decis cercetarea în stare de libertate a lui Viorel Comăniţă, director la Autoritatea Naţională a Vămilor, în prezent autosuspendat din această funcţie, decizia vizându-i şi pe Georgiana Nicoleta Lengiu şi Lucian Florin Ionescu, administrator la S.C. Delta Oil Logistic S.R.L. La scurt timp, Comăniţă, Cozma, Buliga, Guliu, Chirvăsitu, Jugănaru, Secăreanu, Belba, Preda dar şi procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României - Direcţie Naţională Anticorupţie au atacat decizia Curţii de Apel Bucureşti. Dosarul s-a aflat ieri pe masa judecătorilor de la Curtea Supremă, însă până la închiderea ediţiei, magistraţii nu ajunseseră la un verdict.

Luni dimineaţă, lotul doi al arestaţilor

De menţionat că pe data de 11 iulie, tot Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă a lui Radu Nemeş, care, potrivit procurorilor DNA este coordonatorul grupului infracţional organizat, în sarcina sa fiind reţinute infracţiunile de complicitate la evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat, şi a lui Ovidiu Ioan Moldovan, administrator al SC Benzoil Sibiu. Mai mult decât atât, judecătorii au decis arestarea preventivă în lipsă şi a lui Codruţ Alexandru Marta, fost şef de cabinet al fostului preşedinte ANAF, Sorin Blejnar, precum şi a Dianei Marina Nemeş şi a lui Mihai Gulea. Toţi cei mai sus precizaţi au atacat decizia Curţii de Apel, inclusiv Marta, deşi este dat dispărut de săptămâni bune. Potrivit unor surse bine informate, recursul lui Marta a fost înregistrat ca urma a acţiunii avocatului împuternicit de familia fostului şef de Cabinet al lui Blejnar. Aceste ultime recursuri vor fi judecată de Înalta Curte luni dimineaţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii