Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul secretar al PDL Constanţa, nemulţumit de condamnarea primită

ro

07 Mar, 2012 02:26 1966 Marime text
pdl_cercetare_de_la_fata_locului.jpgInstanţa de judecată a luat act că partea vătămată Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa nu s-a constituit parte civilă în cauză, admiţând, în parte, acţiunea civilă promovată de partea civilă Angelica Emilia Alistar

Roman Răzvan Ştefănescu, fost secretar executiv al Biroului Permanent Local din cadrul PDL Constanţa, condamnat la un an de închisoare sub supraveghere, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, a atacat cu recurs decizia instanţei. Noul dosar va fi în atenţia Curţii de Apel Constanţa. Pe data de 1 mai 2006, Roman Răzvan Ştefănescu a fost implicat într-un accident rutier soldat cu decesul unui băiat de 17 ani.

pdl_sediu_Politia_rutiera_43.jpgPe data de 28 februarie, Judecătoria Constanţa l-a condamnat pe fostul secretar executiv al Biroului Permanent Local din cadrul PDL Constanţa la o pedeapsă de un an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Aceeaşi instanţă a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate pe un termen de încercare de patru ani, compus din un an, pedeapsa închisorii aplicate, şi o perioadă de trei ani. Totodată, Judecătoria Constanţa a suspendat şi executarea pedepselor accesorii, pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei închisorii. Judecătorii constănţeni au mai stabilit că pe durata termenului de încercare, Roman Răzvan Ştefănescu trebuie să se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa, să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte opt zile, precum şi întoarcerea şi să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă. Mai mult decât atât, magistraţii îi cer fostului secretar al PDL să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă. Instanţa de judecată a luat act că partea vătămată Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa nu s-a constituit parte civilă în cauză, admiţând, în parte, acţiunea civilă promovată de partea civilă Angelica Emilia Alistar. „(...) Obligă inculpatul alături de asigurătorul de răspundere civilă, în limita plafonului de asigurare, la plata către partea civilă a sumei de 3.073,71 de lei, cu titlu de despăgubiri materiale, şi a sumei de 100.000 de lei, cu titlu de daune morale. Respinge în rest pretenţiile civile formulate de partea civilă Alistar Angelica Emilia. În baza art. 191 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatul la plata sumei de 1.400 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 193 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală, obligă inculpatul la plata către partea civilă a sumei de 500 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată parţiale, reprezentând onorariul avocaţial", conform minutei judecătoreşti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii