Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:47 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul rector al Universităţii Ovidius a cerut să fie arestat la domiciliu

ro

10 Feb, 2014 00:00 1665 Marime text
Tribunalul Ilfov a dispus, la cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, luarea măsurii controlului judiciar faţă de Gabriela Stanciu, fostul prorector al Universităţii Ovidius. Ea este acuzată de luare de mită şi de folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.
 
Gabriela Stanciu este obligată, printre altele, să nu depăşească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar. Decizia Tribunalului nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti. Acelaşi Tribunal a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luate faţă de Tiberius Dănuţ Epure, fostul rector al Universităţii Ovidius. De asemenea, judecătorii au menţinut arestarea preventivă a lui Epure, căruia i-au respins ca neîntemeiată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura controlului judiciar. Şi această hotărâre poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti. Amintim că Tiberius Dănuţ Epure a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru luare de mită şi pentru folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. Procurorii DNA susţin că, „în perioada 27 iunie 2013 - 11 iulie 2013, inculpatul Epure Tiberius Dănuţ, în calitate de rector al Universităţii Ovidius din Constanţa, prin intermediul inculpatului Tala Stere (n.r. condamnat la 2,6 ani de închisoare), a pretins de la o persoană suma de 4.000 de euro pentru a-i pune la dispoziţie, cu anticipaţie, subiectele la disciplinele de concurs la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie astfel încât o candidată să fie admisă în mod fraudulos la această facultate”.
 
„Mită”
 
„La data de 13 iulie 2013, după ce a primit suma de 4.000 de euro, inculpatul a remis persoanei de la care a primit banii mai multe pagini care conţineau câte 250 de întrebări pentru disciplinele de concurs biologie şi chimie, inclusiv răspunsurile aferente. Ulterior, la data de 22 iulie 2013, Epure Tiberius Dănuț i-a indicat aceleiaşi persoane subiectele stabilite pentru examen, precizându-i că persoana participantă la concurs trebuie să înveţe numărul întrebării şi literele aferente răspunsurilor corecte.
În demersul său de pretindere şi primire a sumei de 4.000 de euro, Epure Tiberius Dănuţ a fost sprijinit de inculpatul Tala Stere, care a intermediat relaţia cu persoana care a dat suma de bani.
De asemenea, la data de 18 iulie 2013, inculpatul Epure Tiberius-Dănuţ a pretins de la o persoană suma de 5.000 de euro pentru a facilita admiterea unei candidate la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa. În cursul lunii iulie 2012, inculpata Stanciu Gabriela, în calitate de prorector al Universităţii Ovidius din Constanţa, a primit de la inculpata Toader Lucica suma de 1.500 de euro cu titlu de mită pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu şi pentru a facilita admiterea fiicei inculpatei Toader Lucica la Facultatea de Farmacie din cadrul aceleiaşi universităţi. În cursul aceleiaşi luni, Stanciu Gabriela i-a pus la dispoziţie inculpatei Toader Lucica câte 50 de subiecte, inclusiv răspunsurile corecte, subiecte selectate pentru disciplinele de examen biologie şi chimie. În urma remiterii celor 1.500 de euro, primirii subiectelor şi răspunsurilor de concurs, fiica învinuitei Toader Lucica a fost admisă pe locuri cu taxă la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa”, au conchis procurorii Anticorupţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii