Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:24 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul procuror Vasile Balaican, trimis în judecată alături de Răzvan Dimoftache de către DNA Constanţa

ro

01 Jun, 2016 00:00 2144 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus, ieri, trimiterea în judecată sub control judiciar a lui Vasile Balaican, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, la data faptei, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, şi în stare de libertate a lui Răzvan Dimoftache, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: „La datele de 10 februarie 2012 şi 5 martie 2012, inculpatul Balaican Vasile a primit de la inculpatul Dimoftache Răzvan suma totală de 500 de euro în două tranşe, de 200 de euro şi de 300 de euro, pentru a-şi trafica influenţa pe lângă procurorul de caz dintr-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, asupra căruia a lăsat să se creadă că are influenţă, dosar în care inculpatul Dimoftache Răzvan era cercetat pentru comiterea unei infracţiuni la regimul circulaţiei, promiţându-i că îl va influenţa pe procurorul de caz astfel încât acesta să dispună faţă de Dimoftache Răzvan o soluţie favorabilă“.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Constanţa, cu propunerea de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.
 
Reamintim faptul că procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Răzvan Dimoftache, cercetat în dosarul cărnii aparent alterate. Cauza a fost trimisă spre soluţionare Tribunalului Constanţa.
 
Potrivit portalului instanţelor de judecată, inculpaţi în dosar sunt: Daniela Violeta CalotăDaniel StănciulescuCristina BraşoveanuEmilian Augustin ŞuicăDenis OmerŞenol IbraimNicu BoiciucElena Bozuc şi SC All Plus Consulting SRL. Părţile vătămate în dosar sunt Luminiţa Eugenia Munteanu, SC Caracul SRL, prin lichidator judiciar LD Expert Grup IPURL, Maria Lupaşcu, SC Prod Import CDC SRL, prin reprezentant Costea Costel, şi ANAF - Direcţia Generală a Vămilor - Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi.
 
Dimoftache este cercetat pentru evaziune fiscală, în forma autoratului, instigării, complicităţii şi participaţiei improprii, înşelăciune, falsificare de instrumente oficiale, folosire de instrumente false, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals în declaraţii.
 

Citeşte şi

 
DNA Constanţa a clasat dosarul în care fostul procuror Vasile Balaican era suspectat de trafic de influenţă
  
Fostul procuror Vasile Balaican, pus sub control judiciar de DNA Constanţa. Este acuzat de trafic de influenţă
  
Fostul procuror Vasile Balaican, plângere împotriva controlului judiciar impus de DNA
  
Exclusiv
Carne cu mâzgă, ştearsă cu apă şi oţet. Cârnaţi înverziţi, spălaţi cu detergent. Pe fir a intrat şi DNA Constanţa (galerie foto)

  
Răzvan Dimoftache, la Curtea de Apel Constanţa
Documentele care ar fi trebuit să fie arse ar fi fost găsite îngropate

 
Se decide libertatea lui Răzvan Dimoftache
„Facturi fiscale prin care se atesta, în mod nereal, că s-ar fi livrat carne“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii