Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul decan, încătuşat cu ajutorul SRI Cine este judecătorul care a decis libertatea colonelului în rezervă Gheorghe Ţarălungă (document)

ro

30 Jan, 2015 00:00 2722 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa l-au încătuşat, ieri, pe colonelul în rezervă Gheorghe Ţarălungă, profesor universitar doctor, fostul decan al Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii „Ovidius“ Constanţa. Învestit cu soluţionarea cauzei a fost completul de judecată DL/F5, din Tribunalul Constanţa, complet prezidat de judecătorul Leonard Iustin Bourceanu, care a decis arestarea lui Ţarălungă.

Conform celor de la DNA, „la data de 28 ianuarie, inculpatul Faloutsos Evangelos i-a oferit inculpatului Țarălungă Gheorghe suma de 200 de euro, în biroul său de la sediul Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii «Ovidius» Constanţa, în scopul de a-l promova, în condiţii nelegale, la disciplina Farmacie clinică din anul V de studii“. „În aceeaşi zi s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.
De asemenea, tot în aceeaşi cauză, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar, pe o perioadă de 30 de zile, faţă de inculpatul Faloutsos Evangelos, cu privire la săvârşirea infracţiunii de dare de mită“. Pe timpul cât se află sub control judiciar, Evangelos este obligat, printre altele, să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informaţii.

Epure, la Tribunal Ilfov  

Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, Ţarălungă ar fi denunţătorul din dosarul în care Dănuţ Tiberius Epure, fostul rector al Universităţii „Ovidius“, a fost încătuşat pentru luare de mită şi folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. Coincidenţă ori nu, ieri, în ziua în care DNA a cerut arestarea lui Ţarălungă, Epure s-a aflat în faţa magistraţilor din Tribunalul Ilfov, care îl judecă în stare de arest la domiciliu.

Ginerele lui Bercea Mondial, aproape liber

Bourceanu este judecătorul care, ieri, i-a permis şefului Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Marius Militaru, să revină la muncă, pentru exercitarea profesiei de medic. În ultima perioadă, judecătorul a avut în atenţie mai multe dosare intens mediatizate, printre acestea aflându-se şi cauza în care Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, a cerut să fie pus în libertate. În august 2014, Bourceanu a admis cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu formulată de Constantin, însă Curtea de Apel a hotărât ca ginerele lui Bercea să rămână în spatele gratiilor.
 
Citeşte şi
 
Judecătorul Iustin Leonard Bourceanu îl pune în libertate pe ginerele lui Bercea Mondial
 
Şapte afacerişti, cercetaţi în libertate pentru evaziune fiscală şi spălare de bani
 
Andrei Bodean, de la DNA, a cerut, ieri, arestarea fostului decan Gheorghe Amza
 
Accident mortal pe strada Interioară 3
Fostul arbitru Matthias Bogdan Niculescu, menţinut în arest
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii