Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:33 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fosta „gazda" pentru Coulthard Constanta - rasul „galeriei" IGPR!

ro

02 Aug, 2010 01:45 1081 Marime text
O motocicletă de concursuri Husaber, un Citroen Axel, un Volkswagen Polo şi trei Dacii. Acestea sunt singurele mijloace de transport înmatriculate în Constanţa care apar pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei Române la secţiunea „Autovehicule furate". Cu alte cuvinte, acestea sunt maşinile şi „motoarele" care reprezintă Constanţa în „galeria furăciunilor", aşa cum a fost redată de Inspectoratul General.

Constanţa, judeţul care „se laudă" - mai ales în sezon - cu bolizi de ultimul tip pe străzile mai mult sau mai puţin asfaltate şi cu vizita legendei mondiale a pilotajului, David Coulthard, şi al său RB1 cu 950 de cai putere, stă mult mai prost în „topul" maşinilor furate, întocmit de IGPR. Autoturismele constănţene, menţionate la începutul articolului, apar alături de alte câteva sute de maşini, care mai de care mai interesante, unele fiind chiar adevăraţi bolizi. Iar în acest context, trebuie spus că „arsenalul" de maşini furate prezentate pe site-ul IGPR nu este deloc de trecut cu vederea. Porsche Cayenne, Cadillac Escalade, Mercedes GL şi ML, Chrysler Voyager, dar şi binecunoscutele limuzine Audi şi, mai ales, motociclete Kawasaki Ninja, Kawasaki ZXR750 şi chiar Yamaha, sunt doar câteva din autoturismele şi „motoarele" de marcă prezentate în „galeria" IGPR. Iar printre ele, se regăsesc - aproape „dosite" - aşa-zis deosebitele autovehicule furate, înmatriculate în Constanţa: trei Dacii, un Citroen Axel, o motocicletă de curse Husaberg şi un Volskwagen Polo!

Ce s-a furat

Mai exact, potrivit informaţiilor oficiale afişate de Poliţia Română, este vorba despre un Husaberg 550FE FE01C, înmatriculat CT 01 AXT, despre un Citroen Axel, CT 01 KRL, şi un Volkswagen Polo, CT 88 MRH. Cele trei Dacii, din care una este 1305, iar celelalte două sunt 1310, sunt înmatriculate CT 11GMB, CT 02 NYF şi, respectiv, CT 04 HPS. Cu toate că au fost date în urmărire de ceva vreme, având în vedere valoarea relativ scăzută a prejudiciului, comparativ cu restul bolizilor aflaţi pe lista poliţiştilor, este puţin probabil ca Poliţia Română să se ocupe îndeosebi de depistarea autovehiculelor constănţene, când „la rând" aşteaptă Cayenne-uri, GL-uri şi ML-uri. În aceeaşi ordine de idei, nu este deloc exclus ca, cel puţin Daciile, să fie la această oră nimic mai mult decât piese de schimb - iar asta, în cel mai bun caz - pe piaţa neagră a dealer-ilor auto. Pe de altă parte, este mai mult ca sigur faptul că numărul autovehiculelor înmatriculate în Constanţa care au fost furate este cu mult mai mare, însă baza de date a Poliţiei să nu fi fost încă actualizată.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii