Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:59 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost președinte de secție din instanțele constănțene, la proces pentru a rămâne magistrat

ro

04 Sep, 2020 00:00 1921 Marime text
  • Este pentru a doua oară în ultimii ani când judecătorul Răzvan Vladimir Davidencu recurge la Înalta Curte de Casație și Justiție a României pentru a-și menține funcția de magistrat.
  • Motivul pentru care judecătorul a fost exclus din magistratură este reprezentat de art. 99 lit. r) din Legea nr. 303/2004, respectiv „lipsa totală a motivării hotărârilor judecătorești“.
Judecătorul constănțean Răzvan Vladimir Davidencu , fost președinte al Secției civile, a contestat la Curtea Supremă hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii de a-l exclude din magistratură.
Este pentru a doua oară în ultimii ani când judecătorul constănțean recurge la Înalta Curte de Casație și Justiție a României pentru a-și menține funcția.
În toamna anului trecut, Secția pentru judecători în materie disciplinară a CSM a decis să admită acțiunea disciplinară deschisă față de magistratul constănțean de către Inspecția Judiciară.
Motivul pentru care judecătorul a fost exclus din magistratură este reprezentat de art. 99 lit. r) din Legea nr. 303/2004, respectiv „lipsa totală a motivării hotărârilor judecătorești“.

Cauza, în procedura de filtru

Magistratul constănțean a atacat hotărârea CSM la Curtea Supremă, demersul său fiind înregistrat sub numărul 1152/1/2020.
La acest moment, cauza se află în procedură de filtru, iar primul termen de judecată urmează a fi alocat ulterior.
În 2016, aceeași Secție pentru judecători în materie disciplinară a CSM a decis, de asemenea, excluderea din magistratură a judecătorului constănțean Răzvan Davidencu.
La mmentul respectiv, însă, fostul președinte al Secției civile a Judecătoriei Constanța atacase această decizie de excludere la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde acțiunea sa a fost admisă.
Drept urmare, Înalta Curte a înlocuit atunci excluderea din magistratură cu sancțiunea de a fi suspendat din funcție judecătorul, pe o perioadă de șase luni.
 Rămâne de văzut care va fi decizia Înaltei Curți în noul dosar privind excluderea din profesie a judecătorului constănțean.
În prezent, Răzvan Vladimir Davidencu este suspendat din funcția de magistrat, până la soluționarea cazului său de către Curtea Supremă.

Citește și:

Judecător constănţean, suspendat din funcţie, până la excluderea din magistratură. Ce funcţie a deţinut
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii