Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost deputat trimis în judecată după ce ar fi fost implicat într-un accident mortal. Ce au constatat procurorii

ro

09 Jun, 2017 15:21 2433 Marime text
Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpatului HORGA VASILE (deputat în cadrul Parlamentului României la momentul comiterii faptei), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă prev. de art.192 alin.2 Cod penal.
 
Din investigaţiile efectuate s-a stabilit că în seara de 15.07.2015, în jurul orei 22:00, în timp ce inculpatul Horga Vasile se deplasa cu autoturismul pe sensul de mers dinspre București spre Târgoviște, a surprins și a accidentat mortal victima N.G. care s-a angajat în traversarea DN 71, de la stânga la dreapta, fără să se asigure și la distanță de trecerea de pietoni aflată în zonă. Accidentul s-a produs în localitatea Ulmi, județul Dâmbovița, iar din probatoriul administrat a rezultat că inculpatul circula cu o viteză peste limita legală admisă în localitate.
 
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Judecătoriei Târgoviște.
 

"Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție" - se mai arată în comunicatul PÎCCJ. 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii