Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Focuri de armă în plină zi şi afaceri la Tulcea Presupus mafiot italian, în Arestul IPJ Constanţa

ro

21 Feb, 2012 00:00 3883 Marime text

italian-Politiearest02.jpgCentrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa „găzduieşte" la acest moment un presupus membru al mafiei italiene.

Concret, este vorba despre Mario Pascucci, de 42 de ani, acuzat de autorităţile italiene că, în plină zi, în stil mafiot, şi-ar fi scos pistolul de la brâu şi l-ar fi împuşcat pe fostul soţ al surorii sale, în urma unui schimb dur de replici. Victima, Vincenzo Ambrosio, era vânzător ambulant şi a reuşit să scape cu viaţă pentru că lui Pascucci i s-a blocat pistolul. În urma atacului, Mario Pascucci parcă a intrat în pământ. El a fost depistat de poliţiştii tulceni, unde individul a pus bazele unei afaceri cu băuturi lactate, ulei şi ouă. Culmea, se pare că italianul stabilit în Tulcea prinsese atât de mare drag de România, încât a reuşit să-l determine pe prefectul de Tulcea să-i înmatriculeze maşina fără a plăti taxa de poluare, în urma unei acţiuni în instanţă. Pascucci a primit mandat de arestare preventivă de la judecătorii constănţeni, iar acum se află în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Constanţa, unde aşteaptă traducerea mandatului european de extrădare emis pe numele său de autorităţile judiciare din Italia.

În cursul zilei de ieri, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au transmis un comunicat de presă prin intermediul căruia informau că „din actele transmise de autorităţile judiciare italiene, rezultă că acesta (nr Mario Pascucci) este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi furt calificat". Mai exact, procurorii constănţeni au informat că italianul ar fi încercat „să îl ucidă pe A.V., cetăţean italian, folosind o armă marca Luger de calibru 9 mm, prin tragerea unui foc de armă". „Ulterior acestei operaţiuni, arma s-a blocat, reţinându-se şi faptul că autorul a primit, a deţinut şi a purtat în loc public arma de foc utilizată, după ce în prealabil a sustras-o". Individul ulterior a fugit din Italia şi a fost depistat de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Tulcea, unde Pascucci se ascundea, sub titlul de respectabil afacerist. El a fost prezentat instanţei Curţii de Apel Constanţa, care a admis propunerea de arestare formulată pe numele său în vederea executării mandatului european de arestare. Mai exact, Curtea a dispus „arestarea persoanei solicitate (...) pe o perioadă de cinci zile, începând din data de 18.02.2012 până la data de 22.02.2012 inclusiv". „Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare. Respinge ca nefondată cererea persoanei solicitate Pascucci Mario privind luarea măsurii obligării de a nu părăsi localitate", se mai arată în minuta instanţei de judecată.

„După-amiază de foc"

În ceea ce priveşte faptele pentru care se cere extrădarea lui Pascucci, presa italiană relata în anul 2007 că acestea s-au petrecut la Poggiomarino, în luna septembrie 2007. Conform ilmediano.it, Pascucci l-ar fi împuşcat pe cumnatul său în piaţa publică, în Poggiomarino, fiind ulterior căutat de către carabinierii din zona Castello di Cisterna, fiind în cele din urmă găsit de aceştia. El a fost acuzat că l-a împuşcat cu un pistol Luger, de calibrul 9, pe fostul său cumnat, Vincenzo Ambrosio, care la vremea aceea avea 32 de ani. Fapta a fost comisă în piaţa publică din Poggiomarino. „O «după-amiază de foc» la propriu şi nu numai din cauza orei: Pascucci, după o ceartă violentă cu fostul soţ al surorii sale, cel din urmă fiind vânzător ambulant în zonă, şi-a scos pistolul şi a tras în incinta pieţei din Poggiomarino", scriau jurnaliştii italieni, în septembrie 2007. Conform aceleiaşi surse citate, Mario Pascucci a fost prins după aproape o zi de căutări. El a fost arestat pentru tentativă de omor şi pentru deţinere şi port ilegal de armă clandestină; în ascunzişul său au fost găsite şi confiscate un pistol semiautomat interzis de calibrul 9 Luger, de fabricaţie cehoslovacă şi 30 de cartuşe de acelaşi calibru. Foarte interesant, la aproximativ patru ani de la faptele din piaţa din Poggiomarino, Mario Pascucci, s-a stabilit în Tulcea, unde prin intermediul unor prieteni din Italia a contactat un bărbat care l-a ajutat să pună bazele unei firme.

Afacerist la Tulcea

Otimar Delta SRL îl avea ca fondator pe Mario Pascucci, italianul fiind în acelaşi timp acţionar unic şi administrator, având puteri depline şi nelimitate. Sediul social al firmei a fost declarat în municipiul Tulcea, pe strada Isaccei la numărul 13. Domeniul principal de activitate era reprezentat de „comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului", iar activitatea principală era „comerţul cu ridicata al produselor lactate, ouălor, uleiurilor şi grăsimilor comestibile". După închiderea şi deschiderea unor sedii secundare, firma figurează încă în stare de funcţiune. De altfel, se pare că italianul căutat în Poggiomarino pentru tentativă de asasinat devenise un personaj mai degrabă influent în Tulcea. Astfel, în luna octombrie 2011, el a dat în judecată Instituţia Prefectului - Judeţul Tulcea - Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Tulcea sub numărul 3933/88/2011, iar obiectul său fiind „obligaţia de a face". Încă de la primul termen de judecată, din data de 11 noiembrie 2011, instanţa i-a admis cererea italianului, în contradictoriu cu Instituţia Prefectului. „Admite cererea. Obligă pârâtul să înmatriculeze autovehiculul marca Renault Megane Scenic fără plata taxei de poluare". Revenind la mandatul european de arestare emis pe numele lui Pascucci, Curtea de Apel Constanţa a decis ca documentul să fie analizat mâine, de la ora 10.00.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii