Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:48 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fixat pe Rutieră Suspectat de tunuri de miliarde, are 46 de procese cu Poliţia

ro

06 Apr, 2011 01:59 2357 Marime text
rutiera_politist_rutiera.jpgBănuit de tunuri bancare de miliarde de lei vechi, Mihai Narcis Negoiţă, judecat de Tribunalul Constanţa pentru înşelăciuni cu credite false, şi-a găsit un nou hobby - procesele cu Poliţia Rutieră! Cu aproape 50 de procese-verbale de constatare a contravenţiei, Negoiţă a deschis tot atâtea procese în instanţă Poliţiei Rutiere Constanţa. Încurajat probabil de succesele obţinute iniţial la Judecătoria Constanţa, acesta a simţit că astfel i s-a deschis o nouă cale în justiţie: războiul cu rutieriştii!

Prin urmare, orice sancţiune sau avertisment primea din partea acestora, Negoiţă mergea glonţ în instanţă, unde depunea acţiune împotriva poliţiştilor. Prima „încurajare" primită din partea magistraţilor Judecătoriei Constanţa pentru Negoiţă a fost pronunţată în dosarul cu numărul 21679/212/2009, înregistrat pe rolul Secţiei civile a Judecătoriei Constanţa pe data de 27 iulie 2009. Obiectul dosarului era „plângere contravenţională seria CC nr. 3643227", Mihai Narcis Negoiţă fiind petent, iar Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciul Poliţie Rutieră având rolul de intimat. De menţionat că în proces a fost citat şi un martor, Eugen Preda, propus de Negoiţă pentru a-i susţine cauza.

Nu a cerut cheltuieli de judecată

rutiera_Judecatoria_Constanta.jpgDupă mai multe amânări, pe 18 martie 2010, magistraţii Judecătoriei Constanţa au decis să admită în parte plângerea formulată de suspectul tunurilor bancare de miliarde. Iar acesta a fost doar începutul. În septembrie 2009, Mihai Narcis Negoiţă a dat din nou Rutiera în judecată. De data aceasta, procesul a purtat numărul 25824/212/2009 şi a fost înregistrat la aceeaşi secţie pe 3 septembrie 2009, obiectul dosarului fiind „plângere contravenţională seria CC nr. 3770022". Pe 11 martie 2010, Judecătoria Constanţa a decis să admită plângerea contravenţională formulată de Negoiţă în contradictoriu cu IPJ Constanţa - Serviciul Rutier. „Anulează procesul verbal de contravenţie seria CC nr. 770022 din data de 23 august 2009 emis de intimat. Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată", se arată în hotărârea instanţei. În octombrie 2010, Judecătoria Constanţa i-a dat din nou „aripi" lui Mihai Narcis Negoiţă. În procesul cu numărul 14312/212/2010, deschis în aprilie 2010, pentru procesul verbal cu numărul CC 5496089, presupusul autor al scamatoriilor cu credite false a primit câştig de cauză împotriva Poliţiei Rutiere.

Amendă înlocuită cu avertisment

Instanţa a admis în parte plângerea şi a anulat, tot în parte, procesul verbal de contravenţie. Pe cale de consecinţă, judecătorii au înlocuit amenda cu avertismentul. „Îmbătat" de succesul ce părea să-l obţină în instanţă, Mihai Narci Negoiţă a simţit că i s-a deschis un nou drum: „hărţuirea" Poliţiei Rutieră în instanţă. Primelor trei procese finalizate cu victoria lui Negoiţă le-au urmat alte 43, înregistrate toate la aceeaşi instanţă. Cu toate acestea, alte succese împotriva Poliţiei Rutiere încă se lasă aşteptate pentru Negoiţă. Unele dintre procese s-au terminat în defavoarea lui, instanţa respingându-i plângerile ca nefondate. Altele au fost suspendate, fie pentru că Negoiţă nu şi-a motivat acţiunea în fapt şi în drept, fie pentru că existau mai multe procese cu acelaşi obiect. Cele mai multe însă se află încă în plină desfăşurare, având fixate termenele de judecată la sfârşitul acestei luni sau în cursul lunii viitoare. Nu în ultimul rând, este de menţionat că cel mai recent proces intentat de Negoiţă Poliţiei Rutiere datează din 2 februarie 2011 şi a fost înregistrat la Secţia civilă a Judecătoriei Constanţa sub numărul 2822/212/2011, obiectul dosarului fiind „plângere contravenţională CC 7791757". Primul termen de judecată se va desfăşura pe data de 14 aprilie. Între timp, este de remarcat că au trecut deja două luni de la ultimul proces deschis de Negoiţă, caz în care nu este exclus ca în următoarele zile să mai „pice" vreo acţiune împotriva Serviciului Poliţiei Rutiere.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii