Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Final în dosarul „Rutiera“ Judecătorii au redus pedepsele poliţiştilor

ro

16 Jan, 2014 00:00 3102 Marime text
Răsturnare de situaţie în procesul celor trei poliţişti ai Serviciului Rutier Constanţa acuzaţi de fapte de corupţie. Judecătorii Curţii de Apel au decis să reducă pedepsele la care au fost condamnaţi iniţial Dumitru Iulian Maxim, Andrei Bogdan Călugăru şi Florentin Grasu.
 
Mai exact, prin sentinţa Tribunalului Constanţa, pronunţată în februarie anul trecut, cei trei poliţişti fuseseră găsiţi vinovaţi şi condamnaţi la câte trei ani de închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei. Hotărârea a fost atacată însă atât de către procurori, cât şi de către agenţii de poliţie. Procesul a continuat la Curtea de Apel Constanţa, iar ieri judecătorii au pronunţat o nouă soluţie. În urma noii decizii, instanţa a respins apelul declarat de procurori, însă le-a admis pe cele ale acuzaţilor. Aşa se face că, prin noua hotărâre, Dumitru Iulian Maxim, Andrei Bogdan Călugăru şi Florentin Grasu au fost achitaţi de o serie de faptele imputate de procurori şi au primit pedepse reduse. Mai exact, fiecare dintre cei trei au fost condamnaţi la câte un an şi jumătate de închisoare, pedepsele fiindu-le suspendate condiţionat, iar termenele de încercare fiind fixate la câte trei ani şi jumătate, potrivit legii.

Decizia Curţii de Apel Constanţa nu este însă nici ea definitivă, ci poate fi atacată în recurs, urmând astfel ca procesul să se reia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Potrivit rechizitoriului, agentului Dumitru Maxim i se imputau infracţiunile de fals intelectual şi abuz în serviciu, procurorii acuzându-l că ar fi completat în fals procesele verbale de sancţionare, astfel încât indivizii opriţi să nu rişte să primească prea multe puncte penalizare. La rândul său, Andrei Călugăru este acuzat de două infracţiuni de trafic de influenţă, abuz în serviciu şi fals intelectual. Nu în ultimul rând, agentului Florentin Grasu i se impută infracţiunea de complicitate la fals intelectual, întrucât, spun anchetatorii, rezultatele înregistrate în urma alcooltestelor pe care le efectua el, în calitate de agent constatator, şi care indicau valoarea zero, i le-ar fi transmis unui coleg de serviciu, pentru a fi folosite în cazul anumitor indivizi, pentru a se dovedi că aceştia nu consumaseră băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii